Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nezinkaskuriens Valmierā

Ar deviņām izrādēm, izzinošām aktivitātēm un devīzi Dzīvā pilsēta no 2. līdz 4. augustam notiks Valmieras vasaras teātra festivāls, kas ielūdz pie sevis bērnus, pusaudžus un viņu vecākus.

Austrāliete Džesika Vilsone sadarbībā ar dramaturģi Anci Muižnieci, mākslinieci Pamelu Butāni, mūziķi Jēkabu Nīmani un Valmieras teātra aktieriem iestudēs izrādi braucošā autobusā Unwanted. Igaunijas laikmetīgās dejas apvienība United dancers of Zuga veidos kustību teātra iestudējumu Tools to rule par noteikumiem un katra vietu dzīvē. Jaunu darbu radīs arī horeogrāfe Liene Grava. Viņas izrāde pus Otrs vēstīs par diviem dvīņiem un vēlmi atrast savu individuālo identitāti.

Režisors Toms Treinis piedāvās garāžas izmēra uzvedumu Pagalms atdzīvojas, kurā atdzīvosies asfalts, durvis, saldējums un citas lietas. Paula Pļavniece mudinās izbaudīt zinātniskās īstenības piedzīvojumus Stacija Nezinkaskuriens ar slepenajiem aģentiem. Teātra trupas Kvadrifrons dalībnieki Āris Matesovičs un Reinis Boters kopā ar Valmieras teātra aktieri Uldi Sniķeru aicinās uz īpašu tikšanos B_Ž_S. Tās dalībniekiem tiks nodota neizpaužama informācija, kura līdz šim tikusi slēpta. Ceļtrīc’, sirdskāpjpamut’, pillbiks’ un dūšpapēžos – tie ir tikai daži no fenomeniem, ar kuru novērošanu un izskaušanu nodarbojas slepenas militārās struktūrvienības pētnieki. Kādā no Valmieras mazdārziņiem norisināsies režisora Klāva Meļļa izrāde Mūžīgā izlaušanās. Tas būs stāsts par Inesi, Kārli, Anci, Jāni, diviem zirgiem, vienu mašīnu un visiem ceļiem, kas ved uz nekurieni.

Festivālā tiks izrādīta jauno horeogrāfu īsformāta darbu sērija Ārējais klimats/Iekšējais laiks, kas skatītājiem piedāvās trīs dažādas deju izrādes – Celies (horeogrāfe Arina Buboviča), Viss būs labi (Jana Jacuka) un Kabatas izmēra poligons (Laura Gorodko). Savukārt Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktiera mākslas 4. kursa studenti ar specializāciju leļļu teātra mākslā uz Valmieru atvedīs savu diplomdarbu, amerikāņu dramaturga Roberta Askinsa melnās komēdijas Nelabā roka iestudējumu.

Festivāls parūpēsies ne tikai par skatīšanos, bet arī par iesaistīšanos – bērni un pusaudži varēs līdzdarboties un izglītoties Arhitektu vasaras skolā, Latvijas Laikmetīgā mākslas centra mākslinieku meistardarbnīcās un pat izrādes tapšanā. Biļetes uz iestudējumiem pieejamas Biļešu paradīzes tīklā. Vairāk informācijas: www.valmierasfestivals.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja