Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Zelta medaļnieki Utrehtā

Šajās dienās Nīderlandes pilsētā Utrehtā notiek HKU Mākslas universitātes rīkots pasākums Skatoties uz scenogrāfiju, kurā piedalās jaunā scenogrāfu paaudze no Latvijas, Serbijas, Čehijas, Norvēģijas un Nīderlandes, informēja Latvijas Jaunā teātra institūts.

Uz Nīderlandes pilsētu devušies deviņi Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas nodaļas studenti un profesors Mārtiņš Kalseris, lai iepazīstinātu citu valstu scenogrāfijas studentus un pasniedzējus ar nodaļas darbu, Latvijas scenogrāfijas tradīciju, kā arī Latvijas studentu izstādi Sākums.

Gan profesionāļi, gan plašāka publika Utrehtā varēs apskatīt arī latviešu režisora Vladislava Nastavševa instalāciju Pakļaušanās, kuras pamatā ir viņa scenogrāfija Valmieras teātra izrādei Jūlijas jaunkundze (2012).

Jāpiebilst, ka abas ekspozīcijas, Vladislava Nastavševa instalācija un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu izstāde, Prāgas Scenogrāfijas kvadriennālē pagājušā gada vasarā saņēma zelta medaļas kategorijās Kopējais izstādes dizains un Daudzsološākais jaunais talants.

Savukārt līdz 1. februārim Latvijas Jaunā teātra institūts aicina pieteikties profesionālās apmācības programmai Theatre Expanded, kas domāta teātra un citu skatuves mākslas jomu menedžmenta studentiem un jaunajiem profesionāļiem. Programmas sastāvēs no piecām divu dienu ilgām darbnīcām februārī, martā un aprīlī vadošo Eiropas laikmetīgā teātra festivālu un teātra namu kuratoru, producentu un dramaturgu vadībā.

Diviem programmas dalībniekiem tiks dota iespēja divas nedēļas stažēties Tallinas teātra centrā Vaba Lava maijā un starptautiskajā Jaunā teātra festivālā Homo Novus septembrī, kā arī apmeklēt vairākas ar dažādiem teātra menedžmenta praktiskajiem aspektiem saistītas lekcijas Igaunijā.

Vairāk informācijas par Latvijas Jaunā teātra institūta aktivitātēm var lasīt interneta vietnē Theatre.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja