Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Alfor valdes priekšsēdētājs un mecenāts Jānis Zuzāns atcēlis finansējumu kultūras un mākslas procesu atbalstam

Azartspēļu rīkotāja Alfor valdes priekšsēdētājs un mākslas mecenāts Jānis Zuzāns atcēlis finansējumu kultūras un mākslas procesu atbalstam.

Kanāla Riga TV 24 raidījumā Kārtības rullis Zuzāns pavēstīja, ka katru gadu mākslas un kultūras procesam viņš ir novirzījis vienu miljonu eiro. "Patlaban šo summu esam "nokancelējuši"," sacīja Alfor valdes priekšsēdētājs, piebilstot, ka sadarbības partneriem ir jau izsūtījis vēstules, lai viņus informētu.

Raidījumā viņš pavēstīja, ka viņa uzņēmumam no piektdienas ir aizliegta jebkāda uzņēmējdarbība. "Manuprāt, mūs "izslēdza" nepamatoti, jo mēs nodokļos ģenerējam 77 miljonus gadā," sacīja Zuzāns.

Tāpat viņš pastāstīja, ka uzņēmumi, kuri darbojas šajā sfērā, cenšas viens otram palīdzēt, nāk klajā ar idejām, kā šajā situācija rīkoties. "Mēs apsveram tiesiskos ceļus, piemēram, Eiropas Komisijas tiesu, jo, manuprāt, ar šiem lēmumiem ir pārkāptas gan mana kā indivīda, gan mana kā uzņēmēja tiesības," skaidroja uzņēmējs.

Jau ziņots, ka 20. martā Saeimas vairākums akceptēja gan azartspēļu zāļu slēgšanu, gan azartspēļu apturēšanu interaktīvajā vidē Covid-19 izplatības laikā.

Tika atbalstīts gan Jaunās konservatīvās partijas (JKP) priekšlikums, gan Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu Danas Reiznieces-Ozolas, Ulda Auguļa, Janīnas Jalinskas, Māra Kučinska, Viktora Valaiņa, Armanda Krauzes, kā arī pie frakcijām nepiederošo deputātu Jūlijas Stepaņenko un Lindas Liepiņas priekšlikums.

Atbalstītais JKP deputātu priekšlikums nosaka ārkārtējas situācijas laikā sakarā ar Covid-19 aizliegt organizēt azartspēles un izlozes. JKP priekšlikums paredzēja izņēmumu arī interaktīvajām azartspēlēm, bet interaktīvo azartspēļu aizliegumu paredz ZZS un pie frakcijām nepiederošo deputātu priekšlikums. JKP priekšlikums paredz kā izņēmumu arī skaitļu izlozes un momentloterijas, bet ZZS un pie frakcijām nepiederošo deputātu priekšlikums paredz visu azartspēļu licenču apturēšanu.

ZZS un pie frakcijām nepiederošo deputātu priekšlikums nosaka, ka uz šī likuma darbības laiku Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija aptur visas azartspēļu organizēšanas licences gan fiziskajās azartspēļu organizēšanas vietās (kazino licence, spēļu zāles licence, bingo zāles licence), gan interaktīvajā vidē un/vai izmantojot elektronisko sakaru pakalpojumu starpniecību.

Kā ziņots, Saeimas lēmums par azartspēļu un izložu aizliegšanu liks valdībai kompensēt spēļu zāļu darbinieku algas, aģentūru LETA informēja Latvijas Spēļu biznesa asociācija.

Asociācija norādīja, ka Saeimas deputātu priekšlikums nozīmēs aizliegt vienu izklaides industrijas apakšnozari, kā rezultātā vismaz 1000 esošie darbinieki varētu zaudēt savas darba vietas.

Latvijas Spēļu biznesa asociācija norāda, ka Saeimas deputātu priekšlikums paredz aizliegt organizēt azartspēles un izlozes, vienlaicīgi atļaujot organizēt azartspēles interneta vidē. Netiek aizliegtas arī skaitļu izlozes un momentloterijas. Asociācija atzīmē, ka Latvijā 40% interneta azartspēļu ir nelegālas, jo tās piedāvā Latvijā nelicencēti uzņēmumi.

 

Top komentāri

eksis
e
Ir šausmīgi, ja liela daļa valsts budžeta ieņēmumu balstās uz azartspēļu nodevām un alkohola un tabakas akcīzi.
mazais princis
m
Mēs esam atbildīgi par tiem, kurus esam pieradinājusi.
Mūzas tēvs
M
Zuzāns - lielākais kancelētājs Latvijā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja