Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Zirgu pastā notiks Laikmetīgā cirka dienas

No 29. janvāra līdz 3. februārim Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā Zirgu Pasts norisināsies Laikmetīgā cirka dienas, kuru tēma aptvers laikmetīgā cirka attīstību Baltijas jūras reģionā.

Ikviens interesents aicināts 30. janvārī plkst. 19 piedalīties kolektīvā izrādē Open Tsirkus Stage: Riga Style Show un 31. janvārī plkst. 14 apmeklēt publisko lekciju, kurā Eimija Fī (Cirkus Cirkör producente) un Ivans Kraljs (cirka režisors un producents no Horvātijas) stāstīs par laikmetīgā cirka producēšanu.

Festivāls Re! Rīga sadarbībā ar Baltijas un Ziemeļvalstu cirka tīklu, biedrību Next Door Circus un Latvijas Kultūras akadēmiju piedāvās plašu izglītojošu programmu sabiedrības un jomas speciālistu iepazīstināšanai ar laikmetīgā cirka tehnikām un pamatprincipiem. Programmas ietvaros paredzētas ne tikai aktivitātes plašākai publikai, bet arī meistarklases starptautiski atzītu pasniedzēju vadībā jomas profesionāļiem. Ar objektu manipulāciju iepazīstinās cirka un vizuālā teātra mākslinieks Ville Valo no Somijas un leļļu mākslinieks Eduardo de Paiva Souza (plašāk pazīstams kā Duda Paiva) no Nīderlandes. 

Meistarklasēs piedalīsies 24 starptautiskas žūrijas izvēlēti jaunie cirka mākslinieki no Baltijas valstīm un Skandināvijas, kā arī Latvijas Kultūras akadēmijas leļļu teātra aktieru kursa audzēkņi. Meistarklašu laikā Rīgā uz Baltijas un Ziemeļvalstu cirka tīkla sanāksmi pulcēsies arī reģiona vadošo laikmetīgā cirka organizāciju pārstāvji. Programmas izskaņā ceturtdien 4. februārī Latvijas Leļļu teātrī notiks Eduardo de Paiva Souza vadīta meistarklase teātra aktieriem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja