Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ar filmas Geto stāsti. Rīga seansu un diskusiju pieminēs pirms 78 gadiem Rumbulā noslepkavotos 25 000 Latvijas pilsoņus

Pieminot pirms 78 gadiem Rumbulā noslepkavotos 25 000 Latvijas pilsoņus, 30. novembrī plkst. 14 Kaņepes kultūras centra otrajā stāvā kinoteātrī Augusts bezmaksas seansā tiks izrādīta 2013. gadā tapusī režisores Lindas Oltes dokumentālā filma Geto stāsti. Rīga, kurā apkopoti Rīgas geto un holokaustu pārdzīvojušo stāsti. Pēc filmas norisināsies diskusija Vai mūsdienās būtu iespējams Holokausts?, informēja pasākuma organizatoru pārstāvis Andrejs Vīksna.

Plkst. 15 pēc filmas sāksies stundu gara diskusija Vai mūsdienās būtu iespējams Holokausts?, kurā dalībnieki mēģinās noskaidrot, kurā brīdī savējais kļūst par svešo, kas padara iespējamu Holokaustu un kā runāt par vienu no tumšākajiem brīžiem cilvēces vēsturē. Diskusiju vadīs mediju eksperte Rita Ruduša, tajā piedalīsies politikas komentētājs Māris Zanders, dramaturgs, filmas Tēvs Nakts scenārija autors Matīss Gricmanis, Primo Levi grāmatas Atelpa tulkotāja Dace Meiere, antropoloģe un dzejniece Krista Anna Belševica.

Filma tiks izrādīta latviešu valodā ar latviešu subtitriem, bet diskusiju tulkos surdotulkotāja, tāpēc uz pasākumu īpaši aicināti arī nedzirdīgie.

Pasākums notiek sadarbībā ar pilsonisko iniciatīvu Rumbula – 78. Mēs atceramies, mums sāp, kuras pārstāvji jau ceturto gadu pēc kārtas ar svecīšu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa aicina pieminēt 1941. gadā Rumbulā bojāgājušos 25 000 Latvijas iedzīvotājus. Svecīšu nolikšana šogad notiks 30. novembrī laikā no plkst. 18 līdz 22. Organizatori lūdz līdzi ņemt sveces, kas izturēs novembra vēju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja