Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Autora balvas saņēmuši Grīnberga, Žitluhina, Freibergs un Šmīdbergs

Pasaules Grāmatu un autortiesību dienā, 23.aprīlī, autoru biedrība AKKA/LAA pasniegusi Autora balvas tulkotājai Maimai Grīnbergai, horeogrāfei Olgai Žitluhinai, scenogrāfam Andrim Freibergam un komponistam Vilnim Šmīdbergam.

"Atzīmējot biedrības pastāvēšanas divdesmit gadus, ar šo balvu autori cildina kolēģu pārsteidzošus un stiprus darbus, kuri publiskoti laika posmā no 2012.gada marta līdz 2014.gada februārim un radoši iedvesmojuši vai provocējuši citus autorus ar savu novatorismu un profesionalitāti," teikts oficiālajā paziņojumā. Autoru biedrības padome balvas saņēmējus izvēlējusies no Latvijas autoru un autoru radošo apvienību un savienību izvirzītajām vairāk nekā 40 kandidatūrām.

Autora balvas mērķis ir uzturēt Latvijas kultūras radītāju savstarpējās koleģiālās solidaritātes garu, atzīmēt autoru izcilus sasniegumus jebkurā darbu veidā un žanrā, stiprināt intelektuālā darba veicēju pašapziņu un pievērst uzmanību autoru organizācijai, kas nodrošina autoru mantisko tiesību īstenošanu Latvijā.

Autora balva, kurā sazīmējama laiva vai augošs mēness, kurā sākas vai beidzas kāpnes, ir koktēlnieka Jāņa Straupes dizainēta un metālmākslinieka Arvīda Endziņa realizēta metālā. Par balvas ideju un māksliniecisko iemiesojumu dzejniece Inese Zandere rakstījusi: "Autora balva ir dzimusi no cieņas pret radīšanas mistēriju. Vai tajā attēlotās kāpnes ved augšup, nezināmajā, vai nāk lejup, tur, nezināmajā, sākušās? Autora radošajam garam vienlīdz pazīstami ir abi virzieni. Šūpīgā mēness laiva, kurā šīs kāpnes balstās, varbūt ir iracionāls sapnis, tāla nojausma, inspirācija, iecere, kuru tomēr jāprot noturēt racionālā līdzsvarā, lai tā īstenotos."

Autora balva ir arī 1111 eiro, kas svinīgo Autoru pusdienu un balvu pasniegšanas laikā ieskaitīti katra laureāta bankas kontā kā simbolisks atbalsts jaunu kvalitatīvu darbu tapšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja