Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Daugavpils pieteikuma Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 konkursam izstrādes komanda nodibina biedrību Cita Daugavpils

Daugavpils pieteikuma Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 konkursam izstrādes komanda ir nodibinājusi biedrību Cita Daugavpils, lai atbalstītu Daugavpils 2027 pieteikumā Kopīga valoda: meklēt, radīt, runāt iekļauto iniciatīvu ieviešanu un veicinātu iesāktos pārmaiņu procesus sabiedrībā. Biedrība ir apņēmusies darboties, lai Daugavpils kļūtu par pilsētu ar pilsonisku šodienu un cerīgu nākotni.

Daugavpils 2027 pieteikuma izstrādes komanda ir  savas pilsētas un reģiona patrioti un tic tās attīstības potenciālam. Tādēļ biedrība turpinās stiprināt pilsētas noturīgu attīstību un spēju pielāgoties dažādām negaidītām pārmaiņām strauji mainīgā laikā. Gandrīz divus gadus tika veidota Daugavpils attīstības un pārmaiņu ceļa karte, kur kultūra ir nozīmīgākais rīks šo pārmaiņu īstenošanai. Šajā laikā tika organizētas neskaitāmas sarunas, diskusijas, dažādi sabiedrības iesaistes un koprades pasākumi, kas ir iedvesmojuši un palīdzējuši izveidot kompasu turpmākai darbībai. Lielu daļu no iedvesmas komanda ir smēlusies arī no pieteikuma izcilajiem kuratoriem, sadarbības partneriem, atbalstītājiem un sekotājiem.

Daugavpils ir pilsēta ar bagātu vēsturi, komplicētu pašreizējo situāciju un atmodinātiem pilsoniskajiem procesiem. Tāpēc Daugavpils pieteikuma Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 konkursam izstrādes komanda ir nodibinājusi biedrību Cita Daugavpils, kuras mērķis ir veicināt pilsoniskas un Eiropas vērtībās balstītas sabiedrības attīstību, izmantojot kultūru kopīgas valodas un saskaņotas rīcības veidošanai, bagātinot pilsētas kultūrvidi un stiprinot tās lomu reģionā, valstī, Eiropā un pasaulē. Biedrība turpinās veidot izpratni par demokrātiskām un ilgtspējīgām vērtībām, virzot sabiedrību uz atbildīgu dzīvesveidu un veicinot tās rīcībspēju un pilsonisko līdzdalību. Tā  atbalstīs arī Daugavpils pilsonisko aktīvistu un nevalstiskā sektora līdzdalību kultūras, radošajos un interešu aizstāvības procesos un stiprināsim sadarbību starp dažādām kopienām un nozaru pārstāvjiem. Biedrības mērķa sasniegšanai tās veidotāji balstīsies uz kopīgas valodas veidošanu, sadarbību un līdzdalību rosinošām vērtībām.

Vairāk:
https://www.facebook.com/CitaDaugavpils
Instagram: @cita.daugavpils
Twitter: @CitaDaugavpils

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja