Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Demakova tête-à-tête ar Hermani

Borisa un Ināras Teterevu fonda mākslas festivāla Tête-à-Tête sarunu programmas ietvaros 22.maijā plkst.17 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notiks tikšanās ar pasaulslaveno latviešu režisoru Alvi Hermani. Sarunu JRT. Praktiskā prāta kritika - par vakardienu un rītdienu vadīs mākslas zinātniece Helēna Demakova.

Sarunas tiešraidi varēja vērot www.diena.lv

Alvis Hermanis ir Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs kopš 1997. gada. Patlaban viņš ir viens no interesantākajiem un radošākajiem Latvijas teātru režisoriem, kura darbi labi zināmi arī ārpus valsts robežām. Saņēmis prestižo Jauno režisoru projekta (Young Directors Project) balvu par izrādi Revidents Zalcburgas teātra festivālā (2003) un Eiropas teātra balvu Jauna teātra realitāte (2007).

Hermaņa izrādēm raksturīgas spēles ar dažādiem teātra stiliem un atšķirīgu estētiku, Austrumu un Rietumu kultūras zīmēm. Viņš veido oriģinālas kombinācijas, lietojot tēlus un simbolus no pasaules kultūras un vēstures periodiem, balstoties uz savām koncepcijām, redzējumu un fantāziju.

Paralēli darbam Jaunajā Rīgas teātrī Hermanis regulāri strādā teātros ārzemēs. Pašlaik režisora darbības redzeslokā ir operas žanrs – viņa iestudējumi skatāmi uz visām prestižākajām opernamu un festivālu skatuvēm Eiropā.

Visiem interesentiem – ieeja bezmaksas. Pasākuma rīkotāji lūdz ierasties savlaicīgi, jo katrs sarunas apmeklētājs tiks reģistrēts un instruēts drošības noteikumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja