Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Gaidāmajam Sansusī festivālam iesildīsimies jau jūlijā

Festivāla Sansusī vasara sākas tagad

Ikgadējais alternatīvās kamermūzikas brīvdabas festivāls Sansusī notiks no 13. līdz 15. augustam Aknīstē, taču šī festivāla vasara sākas jau tagad, un to var lakoniski izteikt skaitļu šifrā: 3–13–31–13

Jau 3. jūlija vakarā klausītāji ir gaidīti Krūmiņsalas džungļos, kuri, izrādās, ir tepat Rīgā, netālu no Dienvidu tilta. Pēc tam šomēnes tiks piedāvāta klātbūtnes iespēja ierakstā Reformātu baznīcas studijā (13. jūlijā) un koncertā Cēsīs (31. jūlijā), un tad jau var sākt noskaņoties piedzīvojumiem bagātajam astotajam festivālam Aknīstē. Pie ieejas kopā ar biļeti jāuzrāda Covid-19 sertifikāts.

Ieeja Rīgas džungļos – Krūmiņsalā Daugavā – 3. jūlijā tiks atvērta jau plkst. 17.00. Vakarā uz skatuves cels ierasto četru slāņu desertu – koncertu, skatuves darbu, kautiņu un dejas. Krūmiņsalā viesosies klavierkvartets Quadra ar vijolnieku Konstantīnu Paturski (plkst. 18.30), pēc tam notiks Vilmas Patrinaites laikmetīgās dejas viesizrāde no Lietuvas (plkst. 20.30), kausies ērģelnieki Jānis Pelše un Aigars Reinis (plkst. 22.00), un izskaņā – pārsteigums – 20 minūšu zaļumballe ar popuriju no Brāļu miltus pūtēju repertuāra. Krūmiņsala ir neapdzīvota sala, un varbūt kodīs odi, tāpēc vēlams atbilstoši apģērbties un izvēlēties ērtus apavus. 

Andra Dzenīša cikla Vīriešu dziesmas koncertā – ierakstā Reformātu baznīcas ierakstu studijā 13. jūlijā šoreiz netiks ieslēgts uzraksts "Uzmanību, klusumu!". Apmeklētājiem nebūs jāapvalda smiekli, nopūtas un citas emocionālās izpausmes. Koncerts tiks rakstīts divos piegājienos "no vāka līdz vākam" – gan plkst. 19.00, gan plkst. 20.30.

"Uz katru aicinām 40 klausītājus – dzīvelīgās atmosfēras, acu kontakta un labas auras veidotājus. Drīkstēs smiet, spurgt un sajūsmā dauzīt kājas, kā arī šī būs iespēja redzēt un piedalīties ieraksta sesijā, "esot lācītim vēderā"," norāda festivāla veidotājs, Latvijas Nacionālās operas baritons Armands Siliņš, kurš pats kopā ar pianistu Aldi Liepiņu Vīriešu dziesmas arī izpildīs.

Atceroties lieliski pavadīto laiku pērn Ruckas Mākslas rezidenču centrā, 31. jūlijā jau atkal izaicinājumus meklēs Sansusī vakars Cēsīs sadarbībā ar Cēsu novada pašvaldību un Vidzemes kultūras programmu. Koncerts, izrāde, 20 minūšu diskotēka un noslēgumā putukrējuma cepure ar operdziedātāju kautiņu – revanšu, kurā Armands Siliņš cīnīsies ar savu kolēģi, baritonu Rihardu Mačanovski.

Astotais laikmetīgās kamermūzikas festivāls Sansusī augustā Aknīstē būs pieejams arī attālināti jeb digitāli. Kā ierasts, programma ir noslēpums, un būs arī festivāla būvēšanas periods no 9. augusta, kurā gaida brīvprātīgos. Vairāk informācijas un biļetes – Sansusi.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja