Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Gatavi pirmajai Kultūrdevai?

Latvijas Televīzijas 2. studijā 9. septembrī aizvadīta jaunā LTV projekta Kultūrdeva pirmā raidījuma filmēšana. Tas būs izklaidējošs un informatīvs kultūras sarunu šovs par aktualitātēm Latvijā.

"Jauna raidījuma ieraksts vienmēr ir aizraujošs process. Lai arī esam tikai raidījumu cikla pašā sākumposmā, viss izdevās labi. Ir tā lieliskā sajūta, ka atkal atgriežamies "mājās" – LTV studijā, kur varēsim pārrunāt, kas svarīgs notiek Latvijas kultūrtelpā," iedvesmota ir Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Sezonas pirmajā Kultūrdevā pie raidījuma vadītāja Mārtiņa Ķibilda viesosies Latvijas etnomūzikas grupas Auļi dalībnieki, ar kuriem kopā raidījuma komanda meklēs ideālo skaņu dažādās pasaules vietās un dosies uz jaunās dokumentālās filmas Spiegs, kurš mans tēvs pirmizrādi. Jaunajā studijā gaidāma arī tikšanās ar teātra skatuves leģendām Gundaru Āboliņu un Regīnu Razumu, lai ielūkotos Jaunā Rīgas teātra izrādes Vēlā mīla iestudējuma tapšanā.

"Manas arhitektūras kurpes ir gadiem bijušas mīļas un ievalkātas, tagad man ir jāpārkāpj daudz lielākos zābakos un jāprot izbrist visu kultūras lauku. Es esmu nobažījies, jo tā ir milzu atbildība," ir satraucies raidījuma vadītājs Mārtiņš Ķibilds. "Mēs raidījuma viesiem būsim lūguši apmeklēt pilnīgi citus ar viņiem nesaistītus kultūras notikumus, tāpēc runāsim ne tikai par viņiem, bet ar viņiem arī par citiem kultūras notikumiem," ieceri ieskicē pieredzējušais raidījumu vadītājs.

"Jaunais raidījums aicinās ieklausīties, redzēt, saredzēt, aplūkot no cita skatupunkta, ieskatīties apslēptajā un arī atklāt no jauna – cilvēkus, notikumus, to, kas liek kopējai kultūras asinsritei plūst," norāda Kultūrdevas satura producente un viena no raidījuma vadītājām Kristīne Komarovska. Pirmajā raidījumā viņa dosies uz Naujienu, lai pētītu, kā top lielākais musturdeķis pasaulē, ar kuru 2020. gadā plānots pārsegt Daugavu.

"Veidojot Kultūrdevas interneta apskatu, vēlamies pierādīt to, ka latvieši sociālajos medijos ne tikai izgāž negācijas, bet prot arī paslavēt, izteikt atzinību un sniegt padomus. Protams, kā jebkurā platformā, neiztikt arī bez "cepiena", to es noteikti neignorēšu – man ir svarīgi aktuālus jautājumus un kultūras norises apskatīt no vairākām šķautnēm, ietverot arī pretējus viedokļus," atklāj sociālo tīklu apskatnieks Aleksis Vilciņš.

Satura producenti – Kristīne Komarovska un mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis. Režisores – Agita Cāne-Ķīle un Zita Kaminska. Skaņu celiņa autors – mūziķis Goran Gora, savukārt vizuālo koncepciju un noformējumu radījusi māksliniece Agne Menniks.

Kultūrdeva – no 10. septembra katru otrdienu plkst. 19.30 LTV1 un REPLAY.lv.

Top komentāri

Anete B.
A
Ķibilds ir uzbāzīgi agresīvs un šķiet, ka viņam interesē vien viņš pats, nevis intervējamie vai kultūras norises. Vai nevar viņu uz kādu laiku nomainīt pret saprātīgu vadītāju?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja