Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi iesaka: Laiks pazust mežā ar zaķi

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Laiks pazust mežā ar zaķi

Nacionālā teātra Aktieru zālē ir tapusi režisora Reiņa Suhanova traģikomēdija Dzīvnieks, kuras pamatā ir somu rakstnieka Arto Pāsilinnas romāns Zaķa gads. Vīrietis atgriežas no komandējuma, un pa ceļam automašīna notriec zaķi. Vīrietis dodas mežā to uzmeklēt un vairs no meža neiznāk. Viņš izārstē zaķi un kopā ar to pārceļas uz dzīvi ārpus lielpilsētas. "Domāju, ka jebkuru cilvēku kaut reizi mūžā ir uzmācīgi vajājusi vēlēšanās pamest visu un aiziet mežā, jūrā, uz ledus vai citur, kur beidzot visi liktu mieru. Pamest savu burbuli un ļauties piedzīvot kaut ko galīgi neplānotu. Izrāde būs par šo uzdrīkstēšanos," stāsta Reinis Suhanovs. Lomās: Arturs Krūzkops, Daiga Kažociņa, Jānis Āmanis, Raimonds Celms, Mārtiņš Brūveris.

Dzīvnieks

Nacionālā teātra Aktieru zālē 6., 7., 17., 31.III, 7., 16., 26.IV plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 23

 

***

 

Visas skaņu krāsas

Šajā nedēļas nogalē Latvijas Radio bigbends sniegs koncertus Ogrē, Rēzeknē un Liepājā kopā ar daudzpusīgo portugāļu vokālisti Mariju Mendešu  un virtuozo brazīliešu basģitāristu Mišelu Pipokinju. Latvijas Radio bigbends izpildīs programmu, kas tapusi sadarbībā ar Mišelu Pipokinju un veltīta leģendārajam džeza basistam Džako Pastoriusam.

Koncerts

Ogres novada kultūras centrā 6.III plkst. 19, Latgales vēstniecībā Gors 7.III plkst. 18, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 8.III plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–30

 

***

 

Duets

Svētdien, 8. martā, Dzintaru koncertzālē klavesīniste Ieva Saliete un džeza ģitārists Matīss Čudars programmā Saruna ar Bahu interpretēs Johaha Sebastiāna Baha prelūdijas un fantāzijas. Viņi sola, ka tā būs saruna skaņās pāri laikmetiem un robežām.

Koncerts

Dzintaru koncertzālē 8.III plkst. 17

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

 

***

 

Polijas dižgari 

Piektdien, 6. martā, Dzintaru koncertzālē muzicēs Latvijas publikas iecienītais franču pianists Likā Debargs un kamerorķestris Kremerata Baltica. Programmā – triju XX gadsimta poļu komponistu darbi. Skanēs Kšištofa Penderecka Čakona stīgām no Poļu rekviēma, Miloša Magina Trešais klavierkoncerts un Mečislava Veinberga Klavieru kvintets aranžējumā klavierēm, stīgu instrumentiem un timpāniem.

Koncerts

Dzintaru koncertzālē 6.III plkst. 19.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30 

 

***

 

Kā sadzīvot ar sāpēm

Režisore Ināra Slucka Nacionālajā teātrī iestudējusi Federiko Garsijas Lorkas Tukšo ziedu (Jermu). Titullomā – Maija Doveika. Jerma nav tikai sievietes vārds. Tas ir arī vārds, kuram ir sava nozīme spāņu valodā. Jerma ir tukšziede. Sieviete, kurai nav bērnu. Sieviete, kura ir palikusi ar tukšu klēpi. Kā ar to sadzīvot? Vai šo sāpi var nepārvērst traģēdijā? Kā skatīties uz pasauli, kurā skraida, aug, palaidņojas citu bērni? "Jerma nav vairs tikai traģēdija par tukšumu – kādu to jūt sieviete, kura nevar dzemdēt. Vēl vairāk tā ir traģēdija par alkām pēc mīlestības, par izvēli, nesamierināšanos, godu," saka Ināra Slucka.

Tukšais zieds (Jerma)

Nacionālajā teātrī 5., 6., 13., 17.III plkst. 19, 22.III plkst. 18, 31.III, 2., 7., 16.IV plkst. 19, 26.IV plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–22 

 

***

 

Ļoti mūsdienīgi

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija aicina uz mūsdienu mūzikas festivālu deciBels, kurā skanēs dažādu paaudžu pašmāju un ārzemju skaņražu opusi. Piedāvājums ir intriģējošs: no pirmā laikmetīgās kamermūzikas interpretu konkursa Skat(!) logs laureātu koncerta līdz eksperimentālajai mūzikai spožu viesmākslinieku izpildījumā. Viens no festivāla viesiem būs amerikāņu komponists Sets Šefers.

Decibels

JVLMA un Rīgas mākslas telpā 9.–14.III

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–7

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja