Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Komiķi, improvizatori un humora klasiķi. Trešo gadu tiks pasniegta Latvijas komēdijas balva Grābeklis

Komēdijas žanra kopēju Latvijā ir gana daudz un gana labi, un arī spožāko izcelšana starp viņiem pamazām jau kļūst par ikgadēju tradīciju. Svētdien, 7. janvārī, plkst. 18.00 VEF Kultūras pilī Rīgā jau trešo gadu notiks Latvijas komēdijas balvas Grābeklis pasniegšanas pasākums.

Šogad tas tiks atzīmēts desmitgades zīmē – pirms desmit gadiem tika dibināta komiķu apvienība Comedy Latvia, kas arī ir balvas Grābeklis iniciatori un rīkotāji.

"Grābekļa ideja ir pavisam vienkārša – vienā pasākumā sapulcināt pēc iespējas lielāku skaitu Latvijas komiķu, improvizatoru un smieklīgu skatuves cilvēku, tā sniedzot iespēju mums novērtēt savu darbu un pateikt "paldies" pašiem sev. Kamēr vien Latvijā cilvēki smiesies, būs komēdija un būs arī balva," stāsta Grābekļa idejas autors un Comedy Latvia vadītājs Edgars Žukovskis.

Par godu apaļajai jubilejai šīgada Grābekļa programma būs ļoti piesātināta un spoža, sola organizatori. Vakara gaitā uz skatuves tiks aicināti 14 komiķi no visām četrām Latvijā aktīvajām stand-up apvienībām – Comedy Latvia, Riga Stand-up, Sieviešu stendaps un Borderline Comedy. Komiķiem pievienosies izcili improvizatori – Elīna Geida un Anete Bendika, kuras startē ar nosaukumu Divas, un impro duets Valdis Sils un Dzintars Rožkalns. Par etīžu komēdiju Grābekļa pasākumā parūpēsies komēdijas apvienība Mēs jūs mīlam, kurā līderu lomas ieņem Ralfs Eilands un Kaspars Breidaks. Līdztekus komēdijas pārstāvjiem uz skatuves kāps arī pasākumam pieskaņoti mūziķi – tiesa, viņu identitāte gan atklāta netiks, lai saglabātu intrigu.

Protams, pasākuma galvenais notikums ir balvu pasniegšana, un tā šogad notiks četrās kategorijās – Gada joks, Gada komiķis, Gada notikums Latvijas komēdijā un Par mūža ieguldījumu Latvijas komēdijā. Par Gada komiķi no 2. janvāra aicināti balsot pilnīgi visi interneta lietotāji, bet par Gada joka titulu balsos skatītāji zālē Grābekļa ceremonijas laikā. Gada notikumu Latvijas komēdijā izvēlēsies komiķu žūrija, un tas tiks paziņots tikai pasākuma laikā. Savukārt balvu Par mūža ieguldījumu Latvijas komēdijā šoreiz saņems visiem labi zināmie humora lietpratēji Kaspars Upacieris un Andris Freidenfelds, tautā zināmi kā Ufo un Fredis, kuri savulaik Radio SWH 16 gadu garumā vadīja leģendāro rīta raidījumu Bē Bē Brokastis.

Biļetes uz Latvijas komēdijas balvas Grābeklis pasniegšanas pasākumu – vietnē Bezrindas.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja