Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +21 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Pēc Jaunā viļņa pirmās konkursa dienas Pēteris Upelnieks ieņem priekšpēdējo vietu

"Ļoti labi," – uzreiz pēc nokāpšanas no Dzintaru koncertzāles skatuves savu pirmo iznācienu konkursā Jaunais vilnis 2013 novērtēja Latvijas pārstāvis Pēteris Upelnieks. "Pašlaik man ir tāds eiforijas stāvoklis, ka es neko nesaprotu, bet es ļoti izbaudīju [uzstāšanos]." 

"Es pat atzīmes neatceros," piebilda dziedātājs – pēc pirmās konkursa dienas, kurā bija jāizpilda pasaules hiti, Latvijas pārstāvis ieguva 107 punktus un ierindojās dalītā 11. vietā. Viņš nodziedāja savu iemīļoto kompozīciju No Woman, No Cry. "Man ļoti patīk Boba Mārlija filozofija par dzīvi: ka mēs visi esam saistīti, ka galvenais ir mīlestība, ka nav "pareizi" vai "nepareizi" – es varu apģērbties jebkā," dziesmas izvēli pamatoja Pēteris Upelnieks, par kura vizuālo tēlu konkursā rūpējas Tamāra Prokofjeva.

Īpaši jaunā latviešu dziedātāja uzstāšanās neiepatikās itāļu estrādes māksliniekam Toto Kutunjo, kurš viņam iedeva astoņus punktus – tik zemu vērtējumu pirmajā konkursa dienā neizpelnījās neviens cits dalībnieks, turklāt visiem pārējiem Apenīnu pussalas pārstāvis Jaunā viļna žūrijā iedeva maksimālos 11 punktus. Pēteris Upelnieks augstāko vērtējumu saņēma no Jurija Antonova un Laimas Vaikules.

Pēc pirmās konkursa dienas vadībā izvirzījies kubietis Roberto Kel Torres, otrajā vietā ir Salome Katamadze no Gruzijas, trešajā – grupa Frukti no Krievijas, kas kopā ar tautieti Jūliju Tereščenko (dalīta 5. vieta) pirms konkursa tika uzskatīti par galvenajiem pretendentiem uz Kristāla vilni. Par uzvarētāja nosaukumu kopumā sacenšas 16 dalībnieki no 12 pasaules valstīm – Armēnijas, Azerbaidžānas, Gruzijas, Indonēzijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Krievijas, Kubas, Latvijas, Ukrainas, Vācijas un Vjetnamas.

Šodien, 25. jūlijā, notiks Jaunā viļņa konkursa otrā diena, kurā dalībniekiem būs jāizpilda "savas valsts hits kopā ar zvaigzni". Pēteris Upelnieks duetā ar Lieni Candy dziedās Raimonda Paula un Roberta Roždestvenska kompozīciju Ļubov nastala. "Mēs mīlam viens otru uz skatuves," jaunais dziedātājs norāda, ka viņiem abiem ir izdevies noķert dziesmai nepieciešamās sajūtas. Pirms konkursantu uzstāšanās notiks žūrijas pārstāvju koncerts. Īpašais viesis – Toto Kutunjo.

Piektdien, 26. jūlijā, Jaunā viļņa dalībniekiem ir brīvdiena – Dzintaru koncertzālē notiks Leonīda Agutina radošais vakars, bet nākamajā dienā norisināsies konkursa izšķirošās cīņas, kad tā dalībnieki žūrijas vērtējumam piedāvās jaunas kompozīcijas. Pēteris Upelnieks izpildīs grupā Prāta vētra basģitāru spēlējošā Ingara Viļuma oriģināldziesmu Inspiration, kura vēl nekur nav skanējusi un izdota.

Starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis 2013 Jūrmalā norisināsies līdz svētdienai, 28. jūlijam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja