Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pēc renovācijas atklās Latvijas Kultūras akadēmijas Zirgu pastu

1. septembrī Dzirnavu ielā 46 ar vērienīgu atklāšanas ceremoniju plašākai publikai tiks izrādīta renovētā Latvijas Kultūras akadēmijas teātra māja Zirgu pasts, kas savas 19 gadu ilgās pastāvēšanas laikā ir izaudzinājis vairākas aktieru un teātra režisoru paaudzes, pastāstīja akadēmijas pārstāve Aija Melbārde.

Pirmo reizi Zirgu pasta tolaik vēl nelielās un pieticīgās trīs telpās topošie aktieri un režisori profesoru Annas Eižvertiņas, Edmunda Freiberga un Pētera Krilova vadībā ienāca 1993. gada 10. decembrī, bet visa, daudzu gadu garumā neremontētā, tomēr ar īpašu atmosfēru bagātā ēka akadēmijas rīcībā nonāca 1997. gada rudenī, pārņemot to no Lietišķās mākslas koledžas.Rekonstrukcijas būvdarbi bija sarežģīts uzdevums visām iesaistītajām pusēm, jo nācās renovēt ne tikai namu cienījamā vecumā ar kultūrvēsturisku vērtību, bet arī pielāgot to specializētam mācību procesam, tai skaitā nodrošinot ēkas pieejamību personām ar funkcionāliem traucējumiem.

Latvijas Kultūras akadēmija var lepoties ar pirmo ēku visā Latvijas vēsturē, kas atbilst topošo dramatiskā teātra aktieru, režisoru un laikmetīgās dejas horeogrāfu profesionālajai apmācībai. Šobrīd Zirgu pasts ir ieguvis jaunu veidolu, saglabājot savu pievilcību un auru, kas panākts, vēsturiskās arhitektūras liecības iestrādājot jaunos dizaina elementos.

Tas bija iespējams, pateicoties Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstītajam Eiropas reģionālā attīstības fonda līdzfinansētajam projektam Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra un audiovizuālās mākslas katedras studiju bāzes ēkas rekonstrukcija un pieejamības nodrošināšana personām ar funkcionāliem traucējumiem. Projektēšanas darbu veica SIA Arhitektu birojs Krasts, rekonstrukcijas būvdarbus veica SIA RE&RE, būvuzraudzību nodrošināja SIA Forma 2. Projekta vadītājas pienākumus veica Sanda Putirska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja