Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Stāstīs par filmu mārketingu un finansējuma piesaisti

Piektdien, 5. septembrī, no plkst. 14 līdz 17.30 Nacionālais Kino centrs un Radošā Eiropa MEDIA aicina visus interesentus piedalīties seminārā par filmu finansējuma piesaisti un mārketingu, informēja Nacionālā kino centra pārstāve Zanda Dūdiņa.

Lektori - Domeniko La Porta (Beļģija) un Matiass Nočis (Šveice). Pasākums notiks kinoteātrī KSuns Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma ietvaros. Seminārs notiks angļu valodā, dalība tajā ir bez maksas.

Domeniko la Porta ir multimediju un filmu mārketinga speciālists, filmu žurnālists. No 2014. gada viņš ir Wallimage fonda Multimediju nodaļas vadītājs. Šis beļģu fonds ir viens no pirmajiem multimediju projektu finansēšanas fondiem Eiropā. Paralēli darbam fondā Domeniko La Porta ir arī Eiropas filmu nozares informatīvās platformas Cineuropa (www.cineuropa.org) galvenais redaktors, multimediju satura veidošanas kompānijas KWEB dibinātājs. Viņš regulāri uzstājas filmu industrijas pasākumos ar vieslekcijām par pūļa finansējuma (crowdfunding) un sociālo mediju izmantošanas iespējām filmu finansēšanā un popularizēšanā, multimediju stratēģijas u.tml. jautājumiem.

Porta lekcija Baltijas jūras dokumentālo filmu forumā būs veltīta multimediju produktiem – to mērķauditorijas definēšanai un veidiem, kā to sasniegt.

Savukārt Matiass Nočis ar semināra dalībniekiem dalīsies pieredzē par dokumentālo filmu mārketinga jautājumiem un analizēs pēdējo gadu veiksmīgākos piemērus šajā jomā. Nočis ir filmu mārketinga stratēģijas speciālists. Viņa kompānija Alphapanda specializējas filmu mārketinga jautājumos tiešsaistē, sadarbojoties ar daudzām Eiropas filmu studijām un tādām kompānijām kā 20th Century Fox, UniverCiné, Filmin u.c. Pirms Alphapanda dibināšanas Matiass Nočis darbojās kā neatkarīgs mārketinga speciālists, realizējot reklāmas kampaņas tādām filmām kā Melnais gulbisGulivera ceļojumi, Rotaļlietu stāsts 3 u.c. Vairākus gadus viņš strādājis arī Šveices nacionālajā filmu popularizēšanas aģentūrā. Nočis ir filmu mārketinga pasniedzējs un regulāri strādā dažādās filmu apmācību organizācijās, piemēram, Lielbritānijas Nacionālajā Filmu un TV skolā, FOCAL (Šveice), Transylvania Talent Lab (Rumānija).

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums notiek no 3. līdz 7. septembrim. Vairāk informācijas: www.nfc.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja