Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzīvnieku brīvība: Pilnīgs zvēraudzēšanas aizliegums Čehijā ir uzvara dzīvnieku labā

Čehijas Senātā šā gada 20. jūlijā apstiprinātie grozījumi likumā pret cietsirdību pret dzīvniekiem, kas paredz pilnīgu zvēraudzēšanas aizliegumu šajā valstī, ir uzvara dzīvnieku labā, aģentūrai LETA pauda biedrībā Dzīvnieku brīvība.

"Zvēraudzēšanas bizness ir cietsirdīga un novecojusi nozare, kam nav vietas attīstītā sabiedrībā. To parāda arī arvien pieaugošais aizliegumu un ierobežojumu skaits gan Eiropā, gan visā pasaulē. Atsakoties no neētiskās kažokādu ieguves, mēs visi esam ieguvēji - tiek saudzēta daba, cilvēku veselība un dzīvnieki tiek pasargāti no mokpilnas dzīves kailos metāla būros, kas beidzas vien ar nāvi gāzes kamerā vai citā veidā," norādīja biedrības pārstāve Baiba Raituma.

Dzīvnieku brīvībā informēja, ka par zvēraudzēšanas aizliegšanu Čehijas Deputātu palātā notika diskusijas jau ilgāku laiku, iekams lielākā daļa deputātu vienojās, ka kažokādu ieguves bizness ir neētisks un aizliedzams. Saskaņā ar grozījumiem likumā pret cietsirdību pret dzīvniekiem, pilnīgs zvēraudzēšanas aizliegums Čehijā būs spēkā, sākot no 2019. gada janvāra.

Dzīvnieku brīvībā arī informēja, ka minētais likumprojekts Čehijā ir nodots tālāk parakstīšanai prezidentam, un pēc tam Čehija pievienosies 13 Eiropas valstīm, kurās jau ir pieņemti likumi par labu kažokzvēru audzēšanas aizliegumam vai arī ir spēkā ierobežojošas likuma normas.

Biedrībā arī uzsvēra, ka daudzās Eiropas valstīs, piemēram, Lielbritānijā, Austrijā, Horvātijā un Spānijā kažokzvēru audzēšana ir aizliegta. Arī Nīderlandē, kuras kažokzvēru nozare ir viena no lielākajām pasaulē, aizliegums ieviests ētisku apsvērumu dēļ, neraugoties uz ekonomisko izdevīgumu. Turklāt tādās valstīs, kā piemēram, Vācija, Beļģija un Norvēģija tiek virzīti likumprojekti kažokzvēru audzēšanas aizliegumam.

Top komentāri

cui bono
c
Kjiinieshu zveeraudzeetaaju lobijs atkorkjee shampanieti!
sadistiem no "Dzīvnieku brīvības"
s
Jūs jau laikam nesaprotat, ka tās zvēraudzētavas tiks pārceltas uz valstīm, kur var neievērot nekādas prasības un noķertos audzētavās ielīdušos "dzīvnieku aizstāvjus" izmanto par barību dzīvniekiem.
reptilis
r
Nākošais aizliegums būs čehiem pie alus piekost cūkgaļas desiņas:)))....būsim konsekventi - lai ēd soju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē