Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latvenergo: Jaudas maksājumi TEC ir loģiski un pamatoti

"Jaudas maksājuma saņemšana AS Latvenergo termoelektrocentrālēm (TEC) ir loģiska un pamatota, jo tās nodrošina gan efektīvāku kurināmā izmantošanu koģenerācijā, gan energosistēmas drošumu tādos gadījumos, kad var notikt vērienīgi energosistēmas atslēgumi vai jāsastopas ar importa elektrības cenu strauju pieaugumu," teikts Latvenergo paziņojumā.

Latvenergo pārstāvis Jānis Irbe norāda, ka tādējādi Ministru kabineta (MK) noteikumu grozījumos paredzētais atbalsta samazinājums sekmēs valsts energoapgādes drošu, pastāvīgu un nepārtrauktu funkcionēšanu, vienlaicīgi cenšoties kritiski nepasliktināt koģenerācijas staciju darbību.Uzņēmums norādījis, ka plāno pielāgot savu termoelektrocentrāļu darbības režīmus tā, lai veiktās izmaiņas atbalsta mehānismā neatstātu būtisku negatīvu ietekmi uz Latvenergo koncerna finanšu rezultātiem. Proti, nelabvēlīgos elektroenerģijas un dabasgāzes tirgus apstākļos koģenerācijas stacijas tiks darbinātas mazākā apjomā.Jau vēstīts, ka ar 30.jūlijā apstiprināto MK noteikumu grozījumiem ir mainīts atbalsta mehānisms elektroenerģijas ražošanai koģenerācijas stacijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē