Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Borovkovs: Sabiedrības domāšanā valda dziļš boļševisms

"Latvijas sabiedrības domāšanā valda drausmīgi dziļš boļševisms. Un tas, lai cik tas dīvaini būtu, nāk tieši no tiem, kuri sevi pozicionē par rietumniekiem. Tie, kas runā par cilvēktiesībām, eiropeiskām vērtībām, patiesībā ir pamatīgi eiroboļševiki. Ļoti agresīvi, gatavi jebkuru saplēst, viņus kaitina jebkurš, kas kaut ko panāk biznesā, un vēl vairāk – talantīgi cilvēki, kuri ielaužas tajā tirgū, pret kuriem mēs draudzējamies," tā pirmdienas, 25.

aprīļa laikraksta Diena lielajā intervijā Romānam Meļņikam saka Latvijas Juristu biedrības prezidents, viens no portāla Nekropole veidotājiem Aivars Borovkovs.

Borovkovs uzskata, ka mūsdienu sabiedrība ir piepildīta ar ļoti lielu agresiju. Jebkurš cilvēks, kurš mēģina paust savu viedokli, riskē kļūt par sitamo, par sabiedrības atstumtu margināli. Jo tagad, viņaprāt, ir pelēcību laikmets. Ar to saistītas arī kaislības saistībā ar bēgļu uzņemšanu: "Tā arī ir viena no spilgtām pelēcību laikmeta iezīmēm, ka publiskajā telpā iemet falšu nefaktu, falšus ciparus vai falšu jēdzienu un diskusijas sāk būvēt ap to. Tikpat labi mēs pēkšņi varētu sākt cīnīties, piemēram, pret Colgate zobu pastu vai Always ieliktnīšiem. Bēgļu pārvietošana ir liels bizness. Un asiņains. Politiskā vide sabiedrībai pasviež pilnīgi melīgu diskusiju. Tāpat kā par cīņu pret terorismu. Terorisms ir mūsdienu agresijas izpausmes – partizānu kara forma. Nevar cīnīties pret formu, ir jārunā par to, kā novērst cēloņus un mainīt saturu."

Arī karu viņš raksturo kā biznesu ar trim fāzēm: "tā sagatavošana, karošana un sagrautā atjaunošana. Un vienmēr visās trīs fāzēs tiek pelnīta tik ārprātīga nauda, ka uz tās fona cilvēku dzīvībām, kultūras vērtībām vispār nav nekādas nozīmes. Šobrīd ir militāristu ziedu laiki, tāpēc militārā histērija ir jāuztur. Vai esat dzirdējuši par kādu Rietumu politiķi, kurš mēģinātu runāt par mieru pēdējos gados? "Hibrīdkarš", "ģeopolitiskā situācija" – kā tādas mantras skaita. Un tad skaidrs, ka mums jānopērk vēl šautenes, lūstošas lāpstiņas un vēl sazin kas. Par mieru runāt ir grūtāk, jo vajag vismaz izglītību."

Komentējot Norvēģijas tiesas atzinumu, ka valsts pārkāpusi masu slepkavas Andersa Bēringa Breivīka cilvēktiesības, liekot tam uzturēties vieninieka kamerā, Borovkovs ir vēl skarbāks: "Viņam pat nav mūža ieslodzījums, vien 21 gads, kas Norvēģijā ir maksimālais soda mērs. Sanāk apmēram gads par katriem trijiem noslepkavotajiem bērniem. Viennozīmīgi – par tādu noziegumu bija jāsaņem mūža ieslodzījums, turklāt ļoti striktā režīmā, nodrošinot tikai dzīvībai visnepieciešamāko – gaismu, ēdienu, tualeti, guļvietu, medicīnisko aprūpi. Punkts! Un lai dzīvo kā tāds izolēts dārzenis! Nevis trīsistabu kamerā ar internetu un mūžīgām pretenzijām...".


Pilnu interviju ar Aivaru Borovkovu lasiet pirmdienas, 25. aprīļa laikraksta Diena drukātajā versijā.

Top komentāri

iks
i
Nezodziet un nebūs boļševisms. Daļa boļševisma protams nāk no cilvēciskas skaudības. Bet lielākais motīvs tomēr ir neapmierinātība ar valsts nespēju attīrīt savu pārvaldi (institūcijas) no ierāvējiem, sliņķiem, nejēgām un vienkārši negodīgiem cilvēkiem,kuriem morāles latiņa ir tik zemu, ka viņi NEKAD no saviem amatiem neatkāpsies. Easy
Skaisle
S
protams, vet kā gan citādāk, Borovkova kungs. Tiesu sistēma ir buļļa pakaļā. Skat - nav vēl iepriekšējās valsts varas afēras atdzisušas, kad nāk klāt arvien jaunas. Tikko uzzinām , kā mēs tiekam apzagti ar Latvijas pasta starpniecībiu. Kāds tur kungs, par kuru vēl cilvēki visādi baumo, ar ko šis padlaikos nodarbojies esot tādā darbā strādājis, kurā tikai alga jāsaņem - 3000 eur. Vai tikk varēja dzirdēt reklāmu par NĪN afērām, kur pilis par kūtiņām saucot, lai nebūtu nodokļi jāmaksā Austrijā vēlēšanās uzvras gūstot labējie radikāļi, nebrīnos, ja Latvijā tie būs čekisti - boļševiki . Tiesu sistēmā strādājošiem tiem labi - darba pilnas rokas un kabatas pilnas naudu , bet kā ir tiem 40 % latviešu par kuriem statistika saka, ka tie dzīvo uz nabadžibas robežas. Prezidents aicina ziņot par noziegumiem. Kam ?VIDam , kur vairāk bandītu kā godīgu ierēdņu? Kam ziņot KNABAM, kuri turpina viens otram rīklītes grauzt ? Jums Borovkova kungs ziņot? Tā kā - jā - es noteikti radikalizējos traujāk kā es pati gribētu
2 + 2 = ?
2
"Borovkovs uzskata, ka mūsdienu sabiedrība ir piepildīta ar ļoti lielu agresiju." "Komentējot Norvēģijas tiesas atzinumu, ka valsts pārkāpusi masu slepkavas Andersa Bēringa Breivīka cilvēktiesības, liekot tam uzturēties vieninieka kamerā, Borovkovs ir vēl skarbāks: "[..] jāsaņem mūža ieslodzījums, turklāt ļoti striktā režīmā, nodrošinot tikai dzīvībai visnepieciešamāko – gaismu, ēdienu, tualeti, guļvietu, medicīnisko aprūpi. Punkts! Un lai dzīvo kā tāds izolēts dārzenis!"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē