Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Briežkalns: Ir pēdējais brīdis uzcelt Rīgā koncertzāli

Mēs ilgi runājam par koncertzāles būvniecību Rīgā, bet nu ir pēdējais brīdis to risināt, šādu viedokli piektdien intervijā LNT raidījumam 900 sekundes pauda mūziķis un producents Māris Briežkalns. Viņš norādīja, ka kopš Latvijas izveidošanas Rīgā nav uzcelta neviena koncertzāle."Mums ir Rēzeknē ļoti laba, ir Cēsīs, Liepājā, bet Rīgā nav.

Pielāgots ir Kongresu nams, bet tā nav koncertzāle. Tur ir ļoti daudz mīnusu. Man liekas, ka koncertzāle ir katras galvaspilsētas pērle, katrā valstī, pilsētā ir koncertzāle, tā ir kultūras citadele. Publika iet uz koncertzāli, varbūt pat nav svarīgi, vai tur notiek džeza vai tautas mūzikas koncerts. Tur ir estētiski, laba skaņa, cilvēks var baudīt mākslu. Rīgā tā nav," komentēja Briežkalns.Viņš teica, ka neredzot, ka prespektīvā kāds par to domātu. Un tāpēc mēs, viņaprāt, ļoti daudz zaudējam."Divritenis nav jāizdomā - projekti ir gatavi, pārkrāsojam savā krāsā un būvējam. Nav jāizdod neiedomājami miljoni projektēšanai, nezinot, ko dabūsim," sprieda mūziķis.Runājot par Latvijas mūziķu panākumiem pasaulē, viņš pauda viedokli, ka to atslēga ir gan kultūras vide, gan arī valsts atbalsts."Lai arī daudzi sūkstās, bet Latvija iegulda lielus līdzekļus kultūrā un mums ir ļoti labi mūziķi. Arī Latvijas Radio bigbendā muzicē jaunie mūziķi, un ārzemnieki  brauc - esam pacēluši grūtas programmas. Tā ir kultūras vide un arī valsts atbalsts. Mums ir simfoniskie orķestri, kori un valsts finansēts Latvijas Radio bigbends. Ar ko varam iziet starptautiskā arēnā un būt interesanti? Tikai ar kultūru!" norādīja Briežkalns.Viņš gan atzīst, ka mums pietrūkst laba kultūras menedžmenta, lai mēs varētu šos talantus "pārdot".Vaicāts par džeza žanrā notiekošo, viņš norādīja, ka notiek daudz kas, taču vēl daudz arī jāsakārto."Katru otro gadu izdevām albumu Jazz in Latvia, bet šogad finansējums nav piešķirts, un šis svarīgais posms apstājās. Tas bija vienīgais disks, ko prezentējām EBU radio, Midem vai citos mūzikas forumos un tirgos. Ir lietas, kas notiek uz entuziasma pamata. Gan Riga Jazz Stage, gan Rīgas Ritmi ir tā veidoti. Trūkst ilgtermiņā redzēt nākošo gadu - kad redzam, ka finansējums būs un ka ir jēga to darīt. Latvijas džeza mūzikai pietrūkst apvienojošā spēka, varbūt kāda portāla vai menedžmenta," vērtēja Briežkalns.Briežkalns ir mūziķis un producents, Latvijas Radio Skaņu ierakstu daļas vadītājs, Latvijas Radio bigbenda direktors un mākslinieciskais vadītājs. Viņš ir arī festivāla Rīgas Ritmi mākslinieciskais vadītājs un šajās dienās Rīgā notiekošā konkursa Riga Jazz Stage direktors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē