Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Elksniņš: Šaubos, ka šogad iedzīvotāji kļūs turīgāki

Es šaubos, vai šogad uzlabosies Latvijas iedzīvotāju labklājības līmenis. Atšķirības starp bagāto un nabadzīgo iedzīvotāju slāni ir acīmredzamas, portālam Diena.lv uzsvēra Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (SC).

"Ja mēs pavērojam sektoru, kurā darbojas uzņēmēji, algas šajā sektorā nepalielinās," uzskata A.Elksniņš. Tomēr gadījumā, ja algas tiktu palielinātas, nepieciešams ņemt vērā pašreizējos inflācijas rādītājus un salīdzināt tos ar iepriekšējiem gadiem. Deputāts uzsver, ka preces paliek dārgākas, līdz ar to netic, ka pie šādiem apstākļiem dzīve varētu kļūt labāka.

Lai gan premjers Valdis Dombrovskis savā Jaungada uzrunā uzsvēra, ka 2013.gads Latvijai būs stabilas izaugsmes un augošu iespēju gads, A.Elksniņš teic, ka premjers runā par makroekonomisko rādītāju uzlabošanos, ko iedzīvotāji nesajūt.

"Kā mēs redzam, atšķirības starp bagātāko un nabadzīgo iedzīvotāju slāni ir acīmredzamas. Šeit, protams, ir jautājums arī par vidējo patēriņa grozu un cilvēku iespējām. Cik viņi var atļauties šādos ekonomiskajos apstākļos un par atļaušanās iespējām iegādāties gan pamatpatēriņa preces, gan arī tās preces, kas uzlabo cilvēku dzīves kvaltiāti?" sarunā ar portālu Diena.lv sacīja deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē