Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ķīlis: Rītdienas balsojumā par AIP sastāvu aicinu iestāties par pārmaiņām

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis aicina deputātus pārdomāt savu izvēli rītdienas balsojumā un balsot saskaņā ar savu sirdsapziņu, iestājoties par pārmaiņām un valsts ilgtermiņa interesēm, nevis šauras grupas vēlmi noturēt varu savā nozarē.

Rītdienas balsojums Saeimā par Augstākās izglītības padomes (AIP) sastāvu būs rādītājs tam, cik daudz deputātu reāli atbalsta pārmaiņas augstākajā izglītībā, norāda Ķīlis.

Iepriekšējais AIP sastāvs ne vien tiek turēts aizdomās par nekvalitatīva studiju programmu izvērtējuma veikšanu un datu sagrozīšanu, bet arī ir pierādāma padomes neizdarība, pildot likumā noteikto. Balsojot par to pašu cilvēku nonākšanu jaunajā sastāvā, tiks balsots arī pret tiesiskuma un caurspīdības principiem, kurus šī koalīcija nosaukusi par sev svarīgiem.

AIP sastāvā ir cilvēki, kas līdz šim mērķtiecīgi un visiem līdzekļiem kavējuši pārmaiņas augstākās izglītības jomā. Ja tie nonāks padomes jaunajā sastāvā, reformu īstenošana būs divkārt grūtāka, uzsver ministrs.

Šo iemeslu dēļ Ķīlis aicina deputātus iepazīties ar ministrijas sagatavotajiem argumentiem, kas izsūtīti visu partiju Saeimas frakcijām un atbildīgi pieņemt lēmumu rītdienas balsojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē