Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
"Tur vispār nav nekādu šaubu, ka cilvēks (nākamais KNAB vadītājs) būs saistīts ar iekšlietu sistēmu," paredz Klementjevs

Klementjevs par KNAB konkursu: Aizdomas, ka likumu mēģina piedzīt konkrētam cilvēkam

"Mums ir aizdomas, ka ir speciāls cilvēciņš, un mēģina piedzīt to likumu konkrētam cilvēkam," piektdien Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma, taujāts par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka atlases gaitu, pauda Saeimas deputāts, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs (Saskaņa). Jāatgādina, ka pēc konkursa izgāšanās tika atviegloti nosacījumi, kuriem jāatbilst pretendentam uz KNAB priekšnieka amatu, tostarp kandidātiem vairs nav nepieciešama trīs gadu pieredze vadošā amatā.

"Izskatās ļoti dīvaini. (..) Atnāca cilvēciņš, parādīja dokumentus, jā - pietrūkst kaut kā. Mēģināsim samazināt prasības, tad varēsi kandidēt. Neticu, ka mēs ar veco konkursa nolikumu nevarējām dabūt godīgu cilvēku," pārliecināts ir Klementjevs.

Viņš gan norāda, ka nezina, par kuru cilvēku varētu būt runa, taču bija drošs, ka tā būs persona no specdienestu vidus. "No specdienestiem, tur vispār nav nekādu šaubu, ka cilvēks būs saistīts ar iekšlietu sistēmu," uzskata Klementjevs.

Taujāts, vai to var uzskatīt par "savējo iebīdīšanu" amatā, deputāts atbildēja apstiprinoši: "Jā, iet uz to pusi, ka vairāk esam pakļauti tiem resoriem, kuri ir vairāk saistīti ar iekšlietu sistēmu, ar militāro. Paskatieties, kādas tās prioritātes pēdējos gadus - militārie un iekšlietu sistēmas cilvēki."

Deputāts arī domā, ka specdienesti pēdējā laikā "pievilkuši skrūves" un stingrāk uzrauga gan politiķus, gan medijus. "Jūs arī jūtat - visi tie pēdējie gadījumi, kad izsauca žurnālistus uz pratināšanu un tā tālāk. Tas nozīmē, ka spiediens uz mums kā uz cilvēkiem, kas agrāk runāja brīvi, ir," apgalvoja Klementjevs, vēlāk gan norādot, ka neuzskata to par varas pāriešanu specdienestu rokās, taču vienlaikus dienesti "jūtas daudz drošāki un spēcīgāki".

Jau ziņots, ka šonedēļ ar publikāciju oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis izsludināts jauns konkurss uz KNAB priekšnieka amatu. Pretendentiem jāatbilst virknei nosacījumu, kā arī jābūt ar prasmi vadīt un organizēt komandas darbu, lai nodrošinātu iestādes mērķu sasniegšanu, un ar spēju veidot pozitīvu gaisotni iestādē, rūpējoties par komandu un motivējot to. Tāpat pretendentam būs jāformulē savs redzējums par KNAB darbības prioritātēm un nākotnes attīstības vīziju pretkorupcijas pasākumu pilnveidei Latvijā. Interesentiem uz augsto amatu jāpiesakās Valsts kancelejā līdz šā gada 30.martam, iesniedzot speciāliem Ministru kabineta noteikumiem atbilstošu pieteikuma vēstuli.


 

Top komentāri

Māris Jonovs
Protams, ka Andrejam taisnība, jo kurš gan vēl labāk pārzina sarunātu konkursu rīkošanu kā Saskaņa un GKR!
protams,ka piedzīt,
p
citādi, nedod dievs, gadīsies kāds, kurš visā nopietnībā sāks apkarot korupciju ! --------------------------------------------------- Artur Nagliņ - pakaries aiz kreisā pauta !
kalašnikovs
k
Nu vajag sava cilvēciņa ari KNABĪ!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē