Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kozlovskis: ES jāpieliek maksimālās pūles nelegālo imigrantu atgriešanai uz dzimteni

Eiropas Savienībai (ES) jāpieliek maksimālās pūles, lai efektīvi atgrieztu uz dzimteni nelegālos imigrantus, uzskata Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība).

Kozlovskis ceturtdien piedalījās neformālajā ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē Maltā, lai diskutētu par kopējo ES patvēruma sistēmas stiprināšanu un informācijas sistēmu izmantošanu robežu pārvaldībā un drošībā, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrija.

Sanāksmes laikā Kozlovskis pauda pārliecību, ka dalībvalstīm jāpanāk vienots viedoklis efektīvas migrācijas pārvaldības mehānisma ieviešanā, veidojot solidaritātes ietvaru, kas ir pietiekami elastīgs un viegli pielāgojams konkrētajai situācijai un atbalsta konkrētu dalībvalsti, kas saskārusies ar ārkārtas un neproporcionālu personu pieplūdumu. Ministrs uzsvēra, ka dalība solidaritātes pasākumos var tikt īstenota tikai uz brīvprātības pamatiem.

"Latvijas vērtējumā svarīgi ir nodrošināt visaptverošu pieeju, lai migrācijas plūsmas apturētu vēl pirms ES robežas. Šajā kontekstā būtiski ir turpināt stiprināt ārējo robežu pārvaldību. Tāpat ir jāpieliek maksimālas pūles efektīvas atgriešanas politikas īstenošanā. Nozīmīga loma ir arī efektīvai sadarbībai ar galvenajām migrantu izcelsmes un tranzīta valstīm un stratēģiskai komunikācijai galvenajos migrantu tranzītpunktos, lai neradītu cilvēkos veltas cerības," uzsver Kozlovskis.

Sanāksmē ministri arī diskutēja par biometrijas datu un informācijas sistēmu izmantošanas stiprināšanu, lai novērstu, atklātu, izmeklētu un sauktu pie atbildības personas par terorismu un smagiem noziegumiem.

"Nepieciešama sistemātiska to informācijas sistēmu izmantošana, kas jau šobrīd darbojas un kuru primārais mērķis ir drošības apdraudējuma mazināšana un novēršana. Tā, piemēram, dalībvalstis jau šobrīd īsteno procesus, lai uzlabotu biometrijas datu izmantošanu drošības apdraudējuma mazināšanai. Tāpēc ir būtiski, turpmāk attīstot biometrijas datu izmantošanu, ņemt vērā Automātiskās pirkstu nospiedumu informācijas sistēmas pilotprojektā gūtās atziņas un rezultātus," norādīja Kozlovskis.

 

Top komentāri

reptilis
r
...ko tad paši ved iekšā?...nevajag ievest ,tad nebūs jāizved.
Un ko darīt Latvijā?
U
Vai tad tie simti tūkstoši, kas reizē ar tankiem ienāca, ir legāli? Es vēl saprotu cilvēkus, kas no kara bēg. No kā bēga krievi, kad kā melnais mēris Latviju APSĒDA?
nnu nevar ielaist bez dokumentiem!
n
Kas taa par valsti, kas laiz ieksaa bez neviena dokumenta, vai 10 pasem??!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē