Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kozlovskis: Sliktākajā gadījumā rīt valdībā skatīs bēgļu plāna pirmo daļu

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība) prognozē, ka sliktākajā gadījumā rīt valdības sēdē tiks skatīta bēgļu uzņemšanas plāna pirmā daļa.

Ministrs aģentūrai LETA atzina, ka ir vienošanās par plāna pirmo daļu, kur atbildīgā ir Iekšlietu ministrija, proti, par patvēruma meklētāju uzņemšanas procesu. Tomēr viņš pauda cerību, ka valdības sēdē tiks skatīts viss plāns un tikai sliktākajā gadījumā - tā pirmā daļa.

Kozlovskis pēc Ministru kabineta komitejas sēdes devās uz ministriju, lai noskaidrotu, kāda ir situācija ar plānu, vai nav kādas jaunas domstarpības, un prognozēja, ka pēc šodienas koalīcijas padomes sēdes būs zināma turpmākā rīcība.

Kā ziņots, jau vairākas nedēļas valdībā atlika jautājuma izskatīšana par bēgļu uzņemšanas plānu, jo starp koalīcijas partijām nav vienošanās par vairākiem jautājumiem. Iebildumi par plānu bija Nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-TB/LNNK un Zaļo un zemnieku savienībai.

Iekšlietu ministrijas precizētā patvēruma meklētāju uzņemšanas plāna īstenošanai divos gados kopumā nāktos tērēt 15,45 miljonus eiro un 8,93 miljoni eiro no šīs summas būtu jārod nacionālajā budžetā, liecina plāna projekts, kas tika iesniegts izskatīšanai 27.oktobra valdības sēdē.

Kopējais papildus nepieciešamais finansējums 2016. un 2017.gadā sasniedz 15 453 442 eiro. Eiropas Savienības fondu finansējums plānots 6 525 506 eiro apmērā, bet valsts budžeta finansējums iecerēts 8 927 936 eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē