Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kozlovskis: VID amatpersonu pārcelšana uz iekšlietu sistēmu nav sods

Divu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonu rotēšana uz iekšlietu sistēmu nav jāuztver kā sods vai izrēķināšanās, aģentūrai LETA pauda iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība).

VID Iekšējā audita daļas vadītājam Jānim Kaluginam piedāvāts ieņemt līdzīgu amatu ar līdzīgiem pienākumiem Iekšlietu ministrijā. Savukārt otram VID darbiniekam piedāvāts ieņemt speciālista līmeņa amatu IeM Informācijas centrā, un šis amats būtu saistīts ar informācijas tehnoloģijām. Tagad abām amatpersonām maija laikā jāizlemj, vai piekrist rotācijai, pastāstīja ministrs.

"Jauni amati speciāli netiek radīti. Šāda rotācija nav vērsta, lai paņemtu nederīgus darbiniekus, bet rotācija pozitīvā izpratnē un tā dotu pienesumu līdzīgā sistēmā. Rotācijas kā tādas kopumā ir atbalstāmas, jo tā neļauj iesūnot ilgstoši vienā vietā un tā ir viens no korupcijas riska mazināšanas pasākumiem. Rotācija nav sods vai izrēķināšanās," uzsvēra Kozlovskis.

Ja VID amatpersonas piekritīs rotācijai, tad viņas iekšlietu sistēmā pēc kāda laika tiks vērtētas tāpat kā jebkuras citas iekšlietu amatpersonas, norādīja ministrs.

Jau ziņots, ka VID ģenerāldirektores vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis pārcelts VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktora amatā, līdz ar to patlaban ģenerāldirektora vietnieka noziedzības apkarošanas jomā amats ir vakants, šodien preses konferencē par veiktajiem pasākumiem VID darbības efektivitātes uzlabošanai un korupcijas risku mazināšanai sacīja dienesta ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Kopumā dažādas rotācijas skar 39 VID darbiniekus, tajā skaitā 22 dažāda līmeņa vadītājus - 18 struktūrvienību vadītāji līdz 11.maijam tiks pārcelti citos VID amatos, bet vēl četri līdz 23.maijam sāks darbu ārpus VID.

No pārējiem 17 rotācijā iesaistītajiem VID darbiniekiem 14 cilvēki tiks pārcelti citos amatos VID, bet trīs - darbā ārpus VID.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) informēja, ka uz Tieslietu ministrijas iestādēm tiek pārcelti pieci līdzšinējie Finanšu policijas darbinieki - Māris Kaminskis, Jurģis Kijoneks, Aivijs Lagzdiņš, Viesturs Burkovskis un Miks Indāns. Šie darbinieki turpmāk strādās Ieslodzījuma vietu pārvaldes Tiesvedības daļā un Tiesiskā regulējuma daļā. "Abas daļas pamatā strādā ar nacionālajām un starptautiskajām institūcijām, kā arī piedalās normatīvo aktu izstrādē," piebilda tieslietu ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē