Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Laivu iznomātāja: Kolkas raga traģēdija bija avantūras iznākums ar nepiemērotām laivām nelabvēlīgos laika apstākļos

Negadījums 23.jūnijā, kad jūrā pie Kolkas raga, apgāžoties divām laivām, bojā gāja divi atpūtnieki, bija traģisks avantūras iznākums, jo cilvēki bija devušies jūrā par spīti absolūti nelabvēlīgiem laika apstākļiem, turklāt ar nepiemērotām laivām - upes smailītēm, aģentūrai LETA norādīja IK Jūras laivu kompānija īpašniece Mirta Jansone, piebilstot, ka viņas ģimenes uzņēmums SIA Jūras laivas, kas piedāvā jūras laivu nomu, ar šo negadījumu nekādā veidā nav saistīts.

Jansones rīcībā esot informācija, ka atpūtnieki bija devušies jūrā nevis ar jūras laivām, bet jūrai absolūti nepiemērotajām upes smailītēm.

Kā akcentēja Jansone, viņas ģimenes uzņēmums piedāvā jūras laivu nomu, taču jūrā ar tām var doties tikai piemērotos laika apstākļos instruktoru pavadībā. "Kopš 2005.gada, kad mēs sākām iznomāt jūras laivas, ne reizi nav noticis neviens traģisks negadījums, jo mēs nekad nepieļaujam iet jūrā šādā laikā un ar nepiemērotām laivām," akcentēja Jansone.

Jau ziņots, ka policija sākusi kriminālprocesu, lai izmeklētu apstākļus, kādos 23.jūnijā jūrā pie Kolkas raga, apgāžoties divām laivām, bojā gāja divi atpūtnieki. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 13.nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību".

Noslīkušais vīrietis ir Serbijas pilsonis, bet bojā gājusī sieviete - Latvijas iedzīvotāja. Savukārt abi izglābtie - sieviete un vīrietis - ir Latvijas iedzīvotāji.

Pagaidām policija sīkāk notikušo nekomentē, norādot, ka vispirms tiek gaidīta papildu informācija no Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta.

Kā ziņots, 23.jūnijā īsi pirms plkst.15 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC) saņēma informāciju, ka jūrā starp Kolkasragu un bāku, aptuveni 500 metrus no krasta, apgāzušies divi kajaki, kurus nes aizvien dziļāk jūrā, un ka ūdenī atrodas četri cilvēki.

Lai glābtu nelaimē nonākušos laivotājus, MRCC Riga uz notikuma vietu norīkoja Ventspilī dežurējošo Jūras spēku flotiles (JSF) kuģi KA-06 Gaisma, Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru Mi-17, Valsts robežsardzes kuteri, kā arī iesaistīja Igaunijas Apvienoto gaisa un jūras spēku helikopteru.

Palīdzību sniedza arī tuvumā esošā Nīderlandes jahta Plons, kura izglāba divus ūdenī esošos cilvēkus. Krastā bija arī Valsts policijas pārstāvji un Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta ārsti.

Pēc vairākkārtīgas meklēšanas un glābšanas rajona pārmeklēšanas, sadarbojoties Latvijas un Igaunijas glābšanas dienestu helikopteriem, tika atrasti arī pārējie divi cilvēki, taču bez dzīvības pazīmēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē