Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Līdaka: Pašreizējā tehniskā valdība ir rīcībspējīga, tāpēc jauna MK tapšanai pārmērīgas steigas nav

Pašlaik demisionējušās valdības kā tehniska Ministru kabineta (MK) rīcībspēja netiek apšaubīta, tāpēc jaunas valdības tapšanai pārmērīgas steigas nav, aģentūrai LETA, paužot personīgo viedokli, sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes loceklis Ingmārs Līdaka.

Tā viņš komentēja Vienotības aicinājumu nominētajam Ministru prezidenta amata kandidātam Mārim Kučinskim (ZZS) uz intensīvākām valdības veidošanas sarunām.

Līdaka skaidroja, ka pašlaik Kučinskis ir iesaistīts valdības deklarācijas "skeleta" veidošanā, lai pēc tam ar potenciālajiem ministru kandidātiem būtu vieglāk vienoties par prioritāri darāmajiem darbiem. Tas, ka nākamā saruna ir nozīmēta pirmdien, 25.janvārī, vēl nenozīmē, ka līdz tam laikam nenotiks kādas neformālas konsultācijas, skaidroja politiķis.

Ja skaidrība par valdības veidošanas jautājumiem radīsies agrāk, Kučinskis lieki nevilcināsies ar partneru aicināšanu uz sarunām, akcentēja ZZS valdes loceklis.

Kā ziņots, Vienotība aicina Ministru prezidenta amata kandidātu sākt intensīvākas valdības veidošanas sarunas ar potenciālajiem nākamās koalīcijas partneriem.

Kā aģentūru LETA informēja Vienotības preses sekretāre Laila Timrota, partija no Kučinska sagaida izlēmīgu rīcību, jau iespējami drīz aicinot sadarbības partnerus uz sarunām un kopīgu darbu gan pie nākamās valdības programatisko dokumentu, gan politiskā piedāvājuma izstrādes.

Jau vēstīts, ka partija Vienotība šodien sarunā ar Kučinski paudusi vēlmi pārraudzīt sešas ministrijas, bet premjera amata pretendents nekādus solījumus neesot devis. Vienotība Kučinskim paudusi vēlmi vadīt Ārlietu ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Satiksmes ministriju, Tieslietu ministriju un Ekonomikas ministriju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē