Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Luhse par aviopasažieru skaita samazināšanos: Vētra ūdens glāzē

Vētra ūdens glāzē, šodien intervijā Latvijas Radio masu medijos aprakstīto aviopasažieru skaita samazināšanos raksturoja Rīgas lidostas vadītājs Arnis Luhse.

Kā ziņots, aprīlī lidostā Rīga apkalpots par 8,7% pasažieru mazāk nekā pērn. Nacionālā aviokompānija airBaltic aprīlī, iespējams, piedzīvojusi vēl lielāku pasažieru skaita kritumu, šonedēļ rakstīja laikraksts Dienas Bizness.

Luhse aicināja vērtēt šo rādītāju četru mēnešu griezumā, un samazinājums šogad, salīdzinot ar analogu laika posmu pērn, ir 20 000, kas aptuveni atbilst vienā vasaras dienā Rīgas lidostā apkalpoto pasažieru skaitam. Patlaban dienā tiek apkalpoti 16 000 pasažieru.

Kopumā četros mēnešos Rīgā apkalpoti 1,3 miljoni pasažieru. Rīgas lidostas konkurentu darbība ir būtiski mazāka, piemēram, Viļņā visa gada laikā apkalpo 1,4 miljonus pasažieru.

Viņš norādīja, ka, lai arī nacionālā aviokompānija airBaltic restrukturizācijas gaitā samazina lidojumu skaitu, citas aviokompānijas, piemēram, Lufthansa un Wizz Air, to palielina.

Luhse ir pārliecināts, ka arī šogad, tāpat kā pērn, gadā kopumā lidostā tiks apkalpoti vairāk nekā pieci miljoni pasažieru.

Viņš arī uzsvēra, ka paralēli lidosta strādā pie savas darbības pārstrukturizācijas, un būtiski - no 1000 līdz 6000-7000 tonnām mēnesī - palielināts apkalpoto kravu apjoms.

Luhse akcentēja, ka Rīgas lidosta kopā ar visu infrastruktūru, piemēram, taksometriem, tirgotājiem utt., nodrošina 2% no Latvijas nacionālā kopprodukta. Oxford Economics veiktais pētījums par aviācijas nozares pienesumu Latvijas ekonomiskajā un sociālajā attīstībā liecina, ka šajā jomā nodarbināti 20 000 cilvēku, kas atbilst Valmieras iedzīvotāju skaitam. "Visa Valmiera strādā uz aviāciju. Tas nav slikti," tēlaini sacīja lidostas vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē