Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Oga: Valstij nav ik gadu jāsedz LNO nodokļu parādi

"Valstij nav ik gadus jāsedz Latvijas Nacionālās operas (LNO) nodokļu parādi, turklāt apjomā, kas veido aptuveni pusi (!) no Latvijas spēlfilmām gadā atvēlētā budžeta vai pusotras (!) reizes vairāk, nekā šobrīd valsts atvēlējusi Latvijas literatūrai," uzskata Latvijas Literatūras centra direktors Jānis Oga.

Jānis Oga uzsver, ka LNO un Andreja Žagara nopelni Latvijas vārda daudzināšanā un tūristu piesaistē nav noliedzami, tāpat LNO ik gadus tiek piesaistīts ievērojams sponsoru līdzfinansējums, tomēr jautājums ir tikai par LNO budžeta sabalansēšanu, kas ir valdes atbildība.

"Nevalstiskajām organizācijām, lai pretendētu uz valsts finansējumu, jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienesta izsniegta izziņa par nodokļu nomaksu. Šādai prasībai būtu jābūt obligātai arī pārējām valsts pārraudzībā esošajām institūcijām budžeta līdzekļu saņemšanai," skaidro Jānis Oga.

Latvijas Literatūras centra direktors atgādina kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes šī gada 10. janvārī Neatkarīgajai Rīta Avīzei teikto: "Kurš tad maksās Operai tos iztrūkstošos miljonus? Ja kāds ir gatavs maksāt, lai maksā. (..) Bet es domāju, ka tas drīzāk ir attieksmes jautājums: es te liels, man te Opera, visi mani mīl, gan jau samaksās un parādus atlaidīs... Man tas nav pieņemami, un man šķiet, nevienam tas nav pieņemami. Tas – beigu beigās – nav godīgi."

"Šī situācija faktiski atklāti aicina citas valsts pārraudzībā esošās institūcijas (ne tikai kultūras), kā arī komercuzņēmumus un privātpersonas nemaksāt nodokļus vai veidot shēmas nodokļu apiešanai," norāda Jānis Oga.

Jau ziņots, ka valdība 3.jūlijā atbalstīja Kultūras ministrijas un LNO lūgumu piešķirt LNO darbībai šogad papildus 650 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Asānža lietas noslēgums

Nedēļas vidū pēc vienošanās ar ASV varasiestādēm par daļēju vainas viņam izvirzītājās apsūdzībās atzīšanu brīvību atguva un dzimtajā Austrālijā atgriezās interneta projekta WikiLeaks dibinātājs Džūl...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē