Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Opozīcija: Būtu jāatkāpjas visai valdībai

Opozīcijas partija Latvijas Reģionu apvienība, komentējot šodien publiski izskanējušo Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas lēmumu pieprasīt satiksmes ministra Anrija Matīsa (Vienotība) demisiju, uzskata, ka būtu jāatkāpjas visai valdībai, portālu Diena.lv informēja LRA Saeimas deputātu frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš. 

Kā arguments šādai rīcībai ir arī pirmajā lasījumā atbalstītais 2016. gada valsts budžets – tas ne tikai neapmierina visdažādākās sabiedrības grupas un organizācijas, bet to kritizē pat paši koalīcijas biedri. Tāpat LRA jau savlaicīgi tika norādījusi gan uz Matīsa, gan vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (NA) vājo kompetenci un nespēju kvalitatīvi vadīt savā pārziņā esošās nozares.

Latvijas Reģionu apvienība jau pirms vairāk nekā 2 mēnešiem nāca klajā ar iniciatīvu izvērtēt satiksmes ministra kompetenci un atcelt viņu no ieņemamā amata, norādot uz neizdarībām un nespēju vadīt nozari. Fakts, ka ministra demisijas pieprasīšana notiek karstākajā valsts budžeta apspriešanas brīdī, neliecina neko labu ne par valdību, ne par varu turošo koalīciju un tikai apliecina valdības mazspēju atbildēt par procesiem valstī, tāpēc uzskatām, ka būtu jāatkāpjas ne tikai A.Matīsam, bet visai valdībai ar L.Straujumu priekšgalā. Kā apliecinājums mūsu pārliecībai ir arī tikko – pirmajā lasījumā – atbalstītais 2016. gada valsts budžets, ar ko nav apmierināts neviens, izņemot pašu koalīciju,” uzsver Latvijas Reģionu apvienības Saeimas frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

Šā gada augustā pēc Latvijas Reģionu apvienības iniciatīvas tika rosināta Saeimas deputātu parakstīšanās par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu, kurā tiktu izskatīta satiksmes ministra A.Matīsa atbilstība ieņemamajam amatam un lemts par viņa atbrīvošanu. Šādu soli Latvijas Reģionu apvienību mudināja spert pēdējā laikā sabiedrībā plaši izskanējušie skandāli, kas saistīti ar Satiksmes ministrijas pārziņā esošajām nozarēm un uzņēmumiem, piemēram, „Latvijas dzelzceļa” vadības korupcijas skandālu, nacionālas aviokompānijas airBaltic dzērājpilotu lieta, par kuru netiek prasīta atbildība no uzņēmuma vadītāja, nespēja savlaicīgi veikt nepieciešamās darbības valsts nacionālās aviokompānijas airBaltic attīstībai, neizdarības Latvijas Pastā u.c., kur nav sekojusi tieša un konkrēta ministra rīcība.

Savukārt jau šā gada jūnijā, norādot uz ministra augstajam amatam necienīgu rīcību un melošanu sabiedrībai, Latvijas Reģionu apvienība rosināja skatīt jautājumu par neuzticības izteikšanu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē