Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Valsts kancelejas direktors: Valsts pārvaldē ir pārāk bieža kadru mainība, kas situāciju padara katastrofālu

Valsts pārvaldē ir izveidojusies katastrofāla situācija, jo kadru mainība ir pārāk bieža, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja jaunai Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš.

Lai gan ir nosprausts mērķis panākt pēc iespējas mazāku un kvalitatīvāku valsts pārvaldi, pēc Krieviņa domām pašreizējā situācija, kad kadru mainība jau sasniegusi 20%, ir pārāk katastrofāla.

"Protams, nevar visu laiku mazināt valsts pārvaldi, jo tas var pasliktināt to pakalpojumu kvalitāti, ko esam apņēmušies sniegt saviem iedzīvotājiem. Tāpēc ir jāstrādā pie valsts pārvaldes kapacitātes stiprināšanas, tādējādi panākot mazākas un kvalitatīvākas valsts pārvaldes izveidošanu," sacīja Krieviņš.

Uz jautājumu, kas ir par iemesliem straujai kadru mainībai valsts pārvaldē, Krieviņš atbildēja, ka tas nav tikai jautājums par labāku atalgojumu, lai gan tas neesot mazsvarīgs. Pēc viņa domām tas ir komplekss jautājums, jo pie tā var vainot arī vadību un lielo birokrātiju, kas valda Latvijā.

Jau ziņots, ka pirmdien amatā stāsies jaunais Valsts kancelejas direktors Krieviņš.

Krieviņš tika atzīts par piemērotāko kandidātu izsludinātajā konkursā uz vakanto amatu.

Krieviņš ir dzimis 1979.gadā, augstāko izglītību ieguvis Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes katedrā un Vidzemes Augstskolas Politikas zinātnes katedrā. Viņam ir maģistra grāds politikas zinātnē Eiropas publiskās administrācijas specializācijā.

Karjeru viņš sāka kā SIA Mediju tilts vecākais sabiedrisko attiecību konsultants, bet 2004.gada nogalē sāka strādāt Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā. Pēc tam viņš kļuva par Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departamenta konsultantu, vēlāk par departamenta vadītāja vietnieku, bet 2007.gadā - par departamenta vadītāju.

Kopš 2012.gada janvāra viņš bija Pārresoru koordinācijas centra vadītājs un šos pienākumus pildīja līdz 2013.gada martam.

Pirms stāšanās Valsts kancelejas vadītāja amatā Krieviņš bija Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas vecākais padomnieks stratēģijas, reformu un politikas veidošanas jautājumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē