Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Zīle: Vienotībai jāuzņemas atbildība par valdības slepenajiem lēmumiem

Situācijā, kad Stversmes aizsardzības birojs (SAB) ir atteicis pielaidi valsts noslēpumam jau otrajam Nacionālās apvienības (NA) ministram, Vienotībai vajadzētu uzņemties atbildību par lēmumiem, kuriem piešķirts augstākās pakāpes valsts noslēpuma statuss, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma sacīja Roberts Zīle (NA).

"Mans personīgs viedoklis – NA, arī Dacei Melbārdei, kurai ir šī pielaide, bet kura ir kultūras politikas cilvēks, vajadzētu nepiedalīties šajos ļoti daudzajos slēptajos lēmumos valdībā, kuri manuprāt ir par daudz – Citadeles pārdošana, Latvijas Gāzes akciju pirkšana/nepirkšana, Liepājas metalurga liktenis un tamlīdzīgi jautājumi. NA faktiski tiek atstumta no šiem jautājumiem. Tas nav SAB jautājums, tas ir valdības darba organizācijas jautājums. Ir pārāk daudz slepenības, kurā NA faktiski tiek izolēta," sacīja Zīle. 

Viņš pauda pārliecību, ka SAB lēmumu par pielaidi valsts noslēpumam Naudiņa gadījumā varēja izlemt daudz ātrāk, jo viņš netika apstiprināts amatā reizē ar pārējiem valdības ministriem. Lēmuma pieņemšana izmantojot pilnu termiņu, birojs "uzkurinājis" gan mediju, gan sabiedrības uzmanību. 

"Mēs to pārspiedīsim NA valdē – lai tad Vienotība arī uzņemās atbildību par jautājumiem, kas, manuprāt, dažos gadījumos tiek ļoti steidzināti, citos – ļoti kavēti, kā piemēram, Latvijas Gāzes akciju pirkšana. Ja mums vēl ļoti nesen bija ekskluzīvas tiesības komunicēt ar Vācijas akcionāriem Latvijas Gāzē, lai varētu šo jautājumu izskatīt, tad tādas tiesības vairs nav. Un, ja piemēram, Lietuvas valdība nopērk šīs akcijas, tad es gribētu redzēt kurš no valdības skaidros kapēc ir tāds rezultāts," sacīja Zīle.

Pats Naudiņš ir pārliecināts, ka viņa biogrāfijā nav traipu, kas ļautu apšaubīt lojalitāti valstij.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē