Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Pedagogi pagaidām neprotestēs; izstrādās jaunu sadarbības memorandu ar valdību

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) atlikusi plānotās protesta akcijas – tā vietā tuvākajās divās nedēļās tiks strādāts pie sadarbības memoranda, kuru parakstīs LIZDA, premjerministrs Valdis Dombrovskis un Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), pēc arodbiedrības valdes ārkārtas sēdes portālam D_iena.

lv_ pastāstīja LIZDA pārstāvis Edgars Grigorjevs.Pirmdien, 9.septembrī, LIZDA valde sanāca uz ārkārtas sēdi, lai lemtu par plānotajiem protestiem, pieprasot valdībai nodrošināt cienīgu darba samaksu pedagogiem un zinātnes darbiniekiem. Kaut LIZDA valde šodien sanāca tikai tāpēc, lai lemtu par protesta akcijām, nu tās atliktas. '"Vienmēr var vēlēties vairāk, taču kaut kas ir panākts, tāpēc šobrīd protesta akcijas no dienaskārtības tiek noņemtas," saka E.Grigorjevs. "Valdības piedāvājums mums lika sēsties atpakaļ pie sarunu galda un vienoties, jo tas nav tikai solījums – ir apņemšanās parakstīt memorandu." Sēdē piedalījās arī premjera deleģētais pārstāvis Ints Dālderis un izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis. LIZDA valde, uzklausot valdības pārstāvju sagatavotos priekšlikumus, nolēma slēgt jaunu sadarbības memorandu, pieņemot premjerministra sagatavoto piedāvājumu. Plānots, ka sadarbības memorands tiks pabeigts tuvāko divu nedēļu laikā.Jaunajā vienošanās dokumentā paredzēti konkrēti soļi, kā tuvāko trīs gadu laikā tiks paaugstināta pedagogu zemākās mēnešalgas likme, tai skaitā kvalitātes piemaksas, stāsta E.Grigorjevs. Uzklausīts arī Finanšu ministrijas piedāvājums paaugstināt minimālo likmi no pašreizējiem 280 latiem līdz 295 latiem sākumā, tomēr LIZDA norāda, ka, topot sadarbības memorandam, uzstādījums ir panākt minimālās likmes celšanu līdz 310 latiem. Ja prasītais tiks panākts, tā būs "vismaz konkrēta vīzija tuvākajiem gadiem un izkustēšanās no "nāves punkta"," pauž LIZDA pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas