Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Dinamo treneris varētu vadīt arī Latvijas izlasi

Skeptiskas piezīmes no sērijas "redzēsim, cik tad ilgi viņš noturēsies" hokeja aprindās izskanēja, kad puslīdz skaidri bija zināms, ka jaunais Dinamo galvenais treneris būs somu speciālists Heikile. Neticību vairoja Heikiles pēdējie CV ieraksti. KHL klubos Minskas Dinamo un Ņižņekamskas Ņeftehimik darbu viņš bija zaudējis jau oktobrī, kad līdz sezonas ekvatoram vēl tālu.
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) astoto sezonu Rīgas Dinamo uzsāks ar jaunu galveno treneri Kari Heikilu (55). Viņa biogrāfijā ir Somijas čempiona tituls, spēlēšana Gagarina kausa finālā un arī ātra atlaišana no darba Minskas Dinamo.

Pāršķirot senākas Kari biogrāfijas lappuses, paveras pavisam cita aina. 2004.gadā ar Oulu Karpat viņš triumfēja Somijas čempionātā un saņēma līgas labākā trenera balvu. Nākamajā sezonā ar Jaroslavļas Lokomotiv tika izcīnītas Krievijas čempionāta bronzas medaļas, un pēcāk šo klubu Kari aizvadīja līdz Gagarina kausa izcīņas finālam. Treneris nevarētu būt slikts; tikai jautājums, vai viņa darba metodes un spēles sistēma būs īstā Rīgas Dinamo komandai.

Kari par Rīgas Dinamo spēlētājiem saka, ka viņi ir salīdzinoši jauni, bet jau ar pietiekami lielu pieredzi. "Liela daļa no viņiem jau vairākus gadus spēlē KHL un ir ieguvuši pasaules čempionātu rūdījumu. Daudzās citās valstīs jaunajiem spēlētājiem nav iespējas šajā vecumā iegūt tik bagātīgu starptautisko pieredzi. Es gan nevērtēju spēlētājus pēc vecuma. Ja man pavaicās, cik vienam vai otram Dinamo spēlētājam ir gadu, es patiešām nevarēšu pateikt. Man ir svarīgi, ko viņi var izdarīt uz ledus." Latvijā itin bieži divdesmit gadu slieksni pārkāpušos spēlētājus vēl uzskata par jaunajiem, bet Heikile tam nepiekrīt: "Man jaunais spēlētājs beidzas divdesmit gadu vecumā."

Latvijas hokeja izlase joprojām ir bez galvenā trenera. Kirovs Lipmans sarunā ar Dienu atzina, ka sezonas sākumā rūpīgi sekos līdzi Dinamo sekmēm. Ja komandai labi veiksies, ir iecere piedāvāt šo posteni Heikilem. Dinamo Rīga padomes priekšsēdētājs Juris Savickis savukārt pieļauj iespēju, ka Heikile varētu apvienot darbu Dinamo un valstsvienībā. "Atšķirība ir diezgan liela, jo izlasē darba atskaites posms ilgst tikai divas nedēļas," skaidro Heikile. Viņš arī diplomātiski atbildēja, ka pagaidām par Latvijas izlases vadīšanu neesot domājis, jo visu uzmanību veltot Dinamo.

Ievācot informāciju par Heikili, pārsteidza ziņa, ka viņam ir lidmašīnas pilota apliecība. "1987.gadā es ieguvu pilota licenci. Tas bija laiks, kad vēl īsti nezināju, ko darīšu. Divdesmit septiņu gadu vecumā apsvēru iespēju doties uz Ameriku, lai kļūtu jau par profesionālu lidotāju, jo tolaik dzīvē visu laiku kaut kas mainījās. Tomēr turpināju spēlēt hokeju, un lidmašīnas vadīšana tā arī palikusi hobija līmenī. Jā, man ir pašam sava lidmašīna. Tajā ir sešas sēdvietas, bet parasti lido ne vairāk par četriem cilvēkiem, jo ir arī līdzpaņemtās mantas un jārūpējas, lai nebūtu pārsvars. Degvielas pietiek četru stundu lidojumam, kura laikā var veikt aptuveni 1200 kilometrus."

Visu rakstu par Rīgas Dinamo jauno treneri lasiet žurnāla Sestdiena 21.augusta numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata