Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LMT kopā ar Latvijas bezpilota lidaparātu ražotājiem strādā pie jaunu pakalpojumu izstrādes

Mobilo sakaru operators Latvijas Mobilais telefons (LMT) kopā ar Latvijas bezpilota lidaparātu jeb dronu ražotājiem strādā pie jaunu pakalpojumu izstrādes, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

"Latvijā ir vismaz septiņi dronu ražotāji. Tie izpelnījušies arī starptautisku uzmanību, jo Latvija bija viena no pirmajām, kas sāka izstrādāt šo tehnoloģiju. Līdz ar to dronu tehnoloģijās Latvijai ir spēcīgas pozīcijas, jo īpaši dronu vadības programmatūras izstrādē. Latvijā tika radīts pirmais pasaulē drons, kas seko līdzi objektam. Tāpat esam spēcīgi dronu tehnoloģijās, kas ļauj pārvadāt smagākas lietas. Pateicoties tai, Latvijā veikts arī pirmais pasaulē lēciens ar izpletni no drona," sacīja LMT digitālo kanālu pārdošanas vadītājs Rūdolfs Maltavnieks.

Viņš atklāja, ka LMT jau uzrunājis vairākus partnerus, kam dronu izmantošana ļautu būtiski uzlabot darbu. "Pašlaik vēl notiek izpētes darbi dažādās nozarēs, bet, visticamāk, pavisam drīz jau redzēsim dronu pakalpojumus arī darbībā. Pagaidām izplatītākais veids, kur Latvijā izmanto dronu risinājumus, ir teritorijas apsekošana, un šādiem mērķiem tos pielieto arī lauksaimniecībā," piebilda LMT pārstāvis.

Uzņēmumā norādīja, ka dronu tehnoloģijas ir viens no jaunajiem LMT izpētes un attīstības virzieniem, kur kopā ar jaunuzņēmumiem LMT izstrādā inovatīvus risinājumus dažādās jomās. Šogad jau tika prezentēts viedās pilsētvides risinājums, kur ar datorredzes tehnoloģiju tiks atvieglota brīvas stāvvietas atrašana Rīgā. Tāpat pie inovatīviem risinājumiem LMT strādā arī sadarbībā ar bezpilota auto tehnoloģijas izstrādātājiem un kosmosa raķetes izgatavotājiem. Vēl šomēness prezentēta arī pirmā LMT izstrādātā viedās pašvaldības lietotne, kas nodrošinās ne tikai saziņu ar iedzīvotājiem, bet mobilajā vidē ļaus piekļūt arī dažādiem pakalpojumiem.

LMT dibināts 1992.gadā kā pirmais mobilo sakaru operators valstī. Uzņēmuma kapitālā 49% pieder TeliaSonera, 23% - Lattelecom, 23% - valstij piederošajam Latvijas Valsts radio un televīzijas centram un 5% - Latvijas valstij. LMT grupas apgrozījums pagājušajā gadā bija 190 miljoni eiro, kas ir par 6% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt grupas tīrā peļņa bija 22,3 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko