Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Bezdarbnieku pabalsta saņēmēju skaits turpina samazināties

Oktobrī bezdarbnieku pabalstu saņēmuši aptuveni 31 200 cilvēku, kas ir mazāk nekā iepriekšējos mēnešos, pastāstīja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) preses sekretāre Edīte Olupe.

Pēc Nodarbinātības valsts aģentūras datiem, oktobra beigās kā bezdarbnieks bija reģistrēts 130 541 cilvēks, tātad pabalstu saņem aptuveni 23,9% bezdarbnieku.

Kopš gada sākuma bezdarbnieku pabalsta saņēmēju skaits samazinājies par aptuveni 7000, savukārt reģistrētu bezdarbnieku skaits kopš janvāra beigām samazinājies par aptuveni 34 000. Turklāt no visiem reģistrētiem bezdarbniekiem patlaban aptuveni 45% ir ilgstošie bezdarbnieki, tātad nestrādā jau ilgāk par gadu.

Vidējais bezdarbnieka pabalsta apmērs oktobrī bija 99,77 lati. Bezdarbnieku pabalstos oktobrī izmaksāti 3,2 miljoni latu, un šā gada desmit mēnešos bezdarbnieku pabalstiem kopumā izlietoti 37, 03 miljoni latu jeb 98,1% no plānota.

Septembrī bezdarbnieku pabalstus saņēmuši 32 165 cilvēku un vidējais pabalsta apmērs bija 103,86 lati. Septembrī pabalsta izmaksai tika izlietoti 3,45 miljoni latu.

Kā ziņots, nākamgad ir iecerēts uz bezdarbnieku pabalstu izmaksām ietaupīt 17 miljonu latu, kas būs iespējams bezdarbnieku kontingenta maiņas dēļ.

Jau ziņots, ka janvārī un februārī reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā bija 14,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, martā - 14,4%, aprīlī - 13,9%, maijā - 13,2%, jūnijā - 12,6%, jūlijā - 12,1%, augustā - 11,8%, septembrī - 11,6% un oktobrī - 11,5%. Pēc operatīviem datiem, arī novembrī bezdarbs saglabājies 11,5% līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses