Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Liepājas zivju konservu kombināta teritorijā būvē saldūdens zivju audzētavu

Zivju pārstrādes uzņēmums LSEZ SIA Kolumbija Ltd. bijušā Liepājas zivju konservu kombināta teritorijā sācis būvēt saldūdens zivju audzētavu.Liepājā audzēs četru veidu saldūdens zivis - zušus, varavīksnes foreles, Āfrikas samus un stores, ziņo Latvijas Radio.

Plānots, ka pirmos zivju mazuļus baseinos ielaidīs jau šī gada novembrī. Kopējās projekta izmaksas ir aptuveni trīs miljoni eiro, no tiem 60% Eiropas Savienības līdzfinansējums. Audzējot saldūdens zivis, uzņēmums nodrošinās sevi ar papildus izejvielām. Tas būs kā "drošības spilvens", kad pārstrādei nebūs pieejamas jūras zivis.

Īstenojot šo projektu, uzņēmums ne tikai sakārtos vecās Liepājas zivju konservu kombināta ēkas, bet arī ražošanas procesā pārpalikušo enerģiju, skaidro uzņēmuma pārstāvis Igors Krupņiks.

"Mums ir siltums, ko varēsim izmantot baseinu ūdens uzsildīšanai un zivju vairošanai. Mums uzņēmumā ir tvaika katls un kondensāta līnija, kurā ir aptuveni 80 grādus karsts ūdens. Tas nozīmē, ka mēs varēsim lietderīgi izmantot resursus," sacīja I.Krupņiks.

Saldūdens zivis Kurzemē audzē vairākās vietās, taču ar to nepietiek. Pieprasījums pārsniedz piedāvājumu, radio skaidroja uzņēmuma pārstāvis Mārtiņš Roze.

Aptuveni 80% no izaudzētajām zivīm nonāks konservos, pārējo varētu realizēt svaigā veidā un kūpinājumos. Gada laikā cehā plānots izaudzēt 120 000 tonnas zivju.

Uzņēmums Kolumbija Ltd. arvien cenšas ieviest mūsdienīgas tehnoloģijas un izstrādā jaunas receptes zivju konserviem, kas iegūst augstu novērtējumu prestižās pārtikas izstādēs, piemēram, Krievijā. Viens no tādiem produktiem ir zivis želejā. Uzņēmums savu produkciju realizē vairāk kā 30 pasaules valstīs.

Pašlaik uzņēmumā strādā vairāk kā 400 darbinieku. Uzbūvējot zivju audzētavas cehu, tiem pievienosies vēl 10 cilvēki, kas vienlaikus nodrošinās ar ienākumiem un darbu pārējos. Saldūdens zivju konservēšana Latvijai ir samērā jauna niša.

Uzņēmums Kolumbija Ltd. Liepājā turpina senas zivju pārstrādes tradīcijas. Šprotes bundža, ar gada skaitli - Anno 1892, kas atrodas pie uzņēmuma teritorijas, apliecina, ka šogad tas svinēs savu 120. jubileju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses