Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uzņēmuma Lindstrom apgrozījums pērn Latvijā sasniedzis 10,6 miljonus eiro

Tekstilizstrādājumu nomas uzņēmuma SIA Lindstrom apgrozījums 2021. gadā ir sasniedzis 10,6 miljonus eiro, kas ir par 2,2% vairāk salīdzinājumā ar 2020. gada rezultātiem, liecina jaunākie dati. Lindstrom norāda, ka stabilo izaugsmi, par spīti Covid-19 ietekmei, ir izdevies noturēt darbā ar nozarēm, kuru darbību minimāli skāra pandēmija, piemēram, mazumtirdzniecības, pārtikas ražošanas un apstrādes, medicīnas un veselības aprūpes, kā arī metālapstrādes.

Lai arī 2020. gada nogalē un 2021. gada sākumā ieviestie ierobežojumi saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu būtiski skāra Latvijas ekonomiku, tie pērn nav ievērojami skāruši uzņēmuma darbību. Lindstrom to skaidro ar faktu, ka  uzņēmuma klienti  pārstāv dažādas industrijas, no kurām liela daļa turpināja darboties arī ierobežojumu laikā, un tām bija nepieciešami uzņēmuma sniegtie pakalpojumi.

Lindstrom vadītājs Ivars Šmits uzsver: "Pandēmijas gadi pierādīja, ka tekstila noma palīdz organizēt uzņēmumu darbību atbilstoši gan valstī esošajiem ierobežojumiem, gan arī augstiem higiēnas standartiem. Tas daudziem ir bijis atskaites punkts, lai pārskatītu apritē esošā tekstila, tai skaitā darba apģērbu izmantošanu. Jāatzīst, ka uzņēmumi arī secinājuši, ka tieši tekstila noma palīdz ne tikai noturēt darba apģērba pakalpojumu augstākā kvalitātē nekā tad, ja tas tiktu mazgāts pašu spēkiem, bet arī palīdz sasniegt klimata neitralitātes mērķus, jo noma vienmēr būs zaļāka izvēle par iegādātu un pašu mazgātu tekstilu."

Pateicoties tādām nozarēm kā mazumtirdzniecība, pārtikas ražošana un apstrāde, medicīnas un veselības aprūpe, kā arī metālapstrāde, Lindstrom ir bijis no tiem pakalpojumu sniedzējiem, kuri arī pandēmijā noturēja sava uzņēmuma stabilitāti un ienākumu plūsmu. Šo nozaru klienti ir apliecinājums tam, ka arī ekonomiski sarežģītā laikā uzņēmumiem rūp darbības efektivizācija, kas ir roku rokā ar ilgtspējīgiem risinājumiem. 

Lindstrom norāda, ka pandēmijas laikā, 2020. un 2021. gadā, pieprasījums pēc darba apģērbu nomas pakalpojumiem kopā audzis par 7,5%. Lindstrom skaidro, ka pandēmija sekmējusi uzņēmumu vēlmi pārskatīt un nodrošināt to, ka darbinieku apģērbi atbilst augstākajām higiēnas prasībām, kā arī pandēmija palīdzējusi identificēt problēmas tekstila aprites procesā uzņēmumu iekšienē.  Tāpat tekstila nomas serviss sevi ir pierādījis kā ilgtspējīgāko un ekonomiski izdevīgāko risinājumu. 

Datu analīze liecina, ka arī turpmāk pieprasījums tekstila nomai turpinās augt.

Lindstrom paredz, ka arī 2023. gadā palielināsies neto apgrozījums, ko sekmēs stabilitāte mērķa nozarēs, valsts atbalsts energokrīzes skartajām uzņēmējdarbības jomām, kā arī sabiedrības un  valsts pārvaldes pielāgošanās dzīvei  pandēmijas apstākļos. Vienlaikus, lai arī ģeopolitiskā situācija šobrīd uzņēmuma darbību tieši nav traucējusi, netieši radītie izaicinājumi vietējai un globālajai ekonomikai uz attīstību liek raudzīties piesardzīgāk. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses