Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dombrovskis: Latvijas IKP dinamikas prognoze šim gadam ir labāka nekā vidēji ES

Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) dinamikas prognoze šim un nākamajam gadam ir labāka nekā vidēji Eiropas Savienībā (ES), aģentūrai LETA pauda Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV).

Viņš informēja par EK vasaras ekonomikas prognozi Latvijai, kas neatšķiras no pavasara prognozes, proti, šogad Latvijas IKP varētu samazināsies par 7%, bet 2021.gadā ekonomikā gaidāms pieaugums par 6,4%.

Dombrovskis piebilda, ka Latvijas IKP dinamikas prognoze šogad un nākamgad ir labāka nekā vidēji ES un eirozonā.

ES kopumā tiek prognozēta 8,3% recesija, bet nākamgad tiek prognozēta 5,8% izaugsme.

Vienlaikus EK mainījusi ekonomikas izaugsmes prognozes Latvijas kaimiņvalstīm - ja pavasarī EK Lietuvas šā gada IKP kritumu prognozēja 7,9% apmērā, tad aktuālā prognoze ir uzlabota, proti, Lietuvas IKP šogad varētu sarukt par 7,1%. 

Tajā pašā laikā EK būtiski pazeminājusi Igaunijas IKP prognozi - ja pavasarī šis valsts IKP kritums tika lēsts 6,9% apmērā, tad no aktuālākajām prognozēm izriet, ka Igaunijas IKP šogad varētu sarukt par 7,7%.

"EK prognozē, ka gada otrajā pusē gaidāma Eiropas ekonomikas atkopšanās, taču jāuzsver, ka kopējā ekonomikas dinamika būs atkarīga no tā, cik veiksmīgi tiks pārvarēta Covid-19 pandēmija un cik strauji varēs atcelt dalībvalstīs noteiktos ierobežojošos pasākumus," skaidroja Dombrovskis.

Runājot par ES ekonomikas izaugsmi 2021.gadā, Dombrovskis uzsvēra, ka ir būtiski pēc iespējas ātrāk panākt ES dalībvalstu vienošanos par Eiropas ekonomikas atjaunošanas plānu, lai nākošajā gadā dotu spēcīgu stimulu ekonomikai.

 

Top komentāri

Protams
P
Valdis Dombrovskis bez IKP procentiem vispār nav iedomājams! Tikai pateicoties IKP procentiem Latvijā bija straujākā ekonomikas attīstība ne tikai ES,bet arī starp Baltijas valstīm! Un,ja vajadzēs-būs atkal!
Toms
T
Dombrovski, kapec tu, ka Latvijas valsts loceklis pie kurpju veikala pardevejas fon Laieneas neko nesi izdarijis, lai Latvijas zemnieki sanemtu nevis visniecigakas subsidijas ES, bet lai zemnieki, pec 15 gadu netaisniguma sanemtu tadas pasas subsidijas kadas tas sanem Zviedrijas, Danijas, Vacijas, Francijas, Griekijas, Belgijas....zemnieki? Kapec neviens Latvijas prezidents, ministris, deputats nav iesudzejusi Eiropas Komisiju Eiropas cilveku tiesa par Latvijas zemnieku diskriminaciju, par cilveku tiesibu parkapumu? Kapec lidz sodienai nav tiesati un soditu Andris Piebalgs, Maris Riekstins, Andris Kesteris, Aivis Ronis, Vikene, Sulca, Kuzma, Kalniete...un citi noziedzinieki, kuri Latvijas valsti ES iegruda uz Latvijas valstij un latviesu nacijai viss neizdevigakajiem nosacijumiem? Kad 2004. gada 4. maija Polijas vadiba 3 stundas pirms iestasanas liguma ES ateicas to parakstit, pamatojot to ka netaisnu, ES pieskira Polijai papildus milijardu lauksaimniekiem...
Gusts
G
Vai Dombrovskis ir informejis Eiropas komisiju, ka “laimes valstiba” Latvija 2019. gada ir izdaritas vairak ka 400 pasnavibas....bet tikai tauta tiek barota ar videjam algam, ar videjiem izmeriem, ar videjiem raditajiem....Latvija 40% iedzivotaju dzivo nabadziba, pusbada, izniciba.. Ka var izdzivot ar 430€ menesi, ja Latvija izdzivosanas minimums ir virs 650€ menesi, kurs gan nav atrodams Latvijas valsts vadosajos dokumentos, lai uz izdzivosanas minimuma pamata tiktu aprekinatas pensijas, minimala alga. Vai Dombrovskis ir informejis Eiropas Komisiju, Eiropas parlamentu, ES institucijas par to, ka Latvija ir pensionari, kuri sanem 70€ / menesi pensijas, ka Latvija pensionari ar darba stazs 30,40,50...gadi sanem 400€/ menesi bada pensijas? Vai ari Dombrovskis uzskata, ka tas nav vina pienakumos informet ES institucijas par Latvija notiekoso?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē