Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Levits: Jāuzlabo partiju finansējuma regulējums un jāstiprina informatīvā telpa

Runājot par tiesiskumu un demokrātiju Latvijā, ir virkne jautājumu, kur vēl nav sasniegts optimālais līmenis, piemēram, Latvijā būtu jāuzlabo partiju finansējuma regulējums un jāstiprina informatīvā telpa, intervijā aģentūrai LETA sacīja topošais Valsts prezidents Egils Levits, lūgts skaidrot, kādas varētu būt viņa likumdošanas iniciatīvas.

"Piemēram, partiju finansējuma jautājums. Patlaban sistēma ir tāda, kas nepietiekama valsts finansējuma dēļ padara partijas lielā mērā atkarīgas no privātiem sponsoriem. Un mēs visi zinām, ka privātie sponsori nav nesavtīgi. Es saprotu, ka kādai partijai varētu būtu neērti nākt ar priekšlikumu palielināt finansējumu no valsts budžeta. Tieši Valsts prezidentam arī ir uzdevums risināt jautājumus, kas kādām partijām varētu nešķist ērti vai patīkami, bet ir objektīvi vajadzīgi," sacīja politiķis.

Levits uzskata, ka Latvijā ir arī "noteiktu politikas jomu deficīts". "Tas nozīmē, ka ir tādas jomas, kurās nepieciešami politiski risinājumi, bet par to īsti neviens nav atbildīgs un neviens nedomā. Viens tāds jautājums, piemēram, ir diasporas politika. To vajadzēja jau sen, bet neviens nebija iedomājies, ka arī diasporas politika jāformulē. Tagad tā ir formulēta, bet vēl ir potenciāls to uzlabot. Šo jautājumu paturēšu savā redzeslokā," skaidroja Levits.

Kā vēl vienu savu interešu jomu Levits izcēla informatīvās telpas politiku. "Tas iekļauj arī valsts atbalstu sabiedriskajiem un privātajiem medijiem, lai nodrošinātu satura kvalitāti un pluralitāti. Šādas atbalsta sistēmas daudzās valstīs jau pastāv, bet mums tā ir tāda diezgan rudimentārā veidā. Tomēr informatīvā politika ir ārkārtīgi svarīga ģeopolitisku iemeslu dēļ, kā arī tādēļ, ka Latvijā lasītāju, klausītāju un skatītāju skaits nav pārmērīgi liels. Līdz ar to es teiktu, ka tā ir pat demokrātijas prasība, lai valsts izveidotu sistēmu, kas nodrošina latviešu skatītājam, lasītājam, klausītājam pietiekamu kvalitatīvas informācijas klāstu, neiejaucoties saturā."

Taujāts, cik stingrs viņš varētu būt, pirms izsludināšanas vērtējot Saeimas pieņemtos likumus, Levits atzīmēja, ka viņš jau ilgstoši ticis iesaistīts Latvijas likumdošanā, izstrādājot dažādus atzinumus. "Ņemot vērā manu pieredzi, es diezgan aktīvi un rūpīgi raudzīšos uz to, lai šie likumi būtu pietiekami kvalitatīvi, lai tie tiesībpolitiski būtu tādi, kas veicina valsts kopējo, nevis kādu šauru interešu grupu labumu," solīja topošais prezidents.

Top komentāri

Tiesām SAVA patvaļa.
T
KĀPĒC gan tiesām kāds būtu jāaizsargā? Vai krievu cūkas, kurām pilna Rīga?
Visu cieņu
V
Beidzot mums ir prezidents!
To Tiesām sava patvaļa
T
Tiešām! Pērn taču skatījamies videoklipus,kā mežacūku bariņš naktī pastaigājas pa Rīgas ielām! Ļoti iespējams,ka bija ieklīdušas no Krievijas! Jo zviedru cūku fermās jau mežacūku nav!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē