Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Levits: Latvija ilgtspēju izvirzījusi kā nopietnu nākotnes stratēģiskās attīstības virzienu

Valsts prezidents Egils Levits piektdien Rīgas pilī tikās ar "SEB bankas" prezidentu un galveno izpilddirektoru Johanu Torgebiju, izpilddirektora vietnieku Matsu Torstendālu un "SEB bankas" galveno atbildīgo ilgtspējas jautājumos Hansu Beieru, tikšanās laikā uzsverot, ka Latvija ilgtspēju ir izvirzījusi kā nopietnu nākotnes stratēģiskās attīstības virzienu, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts prezidenta kancelejā.

Tikšanās laikā Levits norādīja uz valdībā tikko apstiprināto valsts ilgtermiņa attīstības misiju "Jūra 2030", kas ietver dažādus Baltijas jūras un reģiona ilgtspējas aspektus.

"Gan mēs kā valsts, gan jūs kā finanšu uzņēmējdarbības pārstāvji vienādi izprotam nepieciešamību pēc zaļās transformācijas. Klimata pārmaiņas norit, un mums ir strauji jāpielāgojas situācijai un jānāk ar risinājumiem. Valsts un privātajam sektoram šeit jāstrādā kopīgi, lai to sasniegtu," sacīja Levits.

Tāpat Valsts prezidents uzsvēra Eiropas Savienības Zaļā kursa ietvaru, kuru Latvija aktīvi atbalsta.

Savukārt bankas pārstāvji iepazīstināja prezidentu ar "SEB" uzņēmumu grupas un "SEB bankas" skatījumu ilgtspējas projektu atbalstīšanu, atzīmējot, ka pasaulē investori vēlas ieguldīt projektos, kas gan dara labu ilgtspējas laukā, gan satur uzņēmējdarbības komponenti.

Valsts prezidents aicināja "SEB" grupas uzņēmumus iesaistīties "Trīs jūru iniciatīvas" platformā, atbalstot savienojamības un citus projektus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē