Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Levits: Sabiedrība gaida priekšlikumus situācijas uzlabošanai veselības aprūpes jomā

Māsu trūkums Latvijā ir dramatisks, tāpēc visa Latvijas sabiedrība no atbildīgajām amatpersonām gaida pārdomātus un efektīvus priekšlikumus, kā uzlabot situāciju veselības aprūpes jomā, uzrunājot klātesošos akcijas Meklējam sirdsmāsiņu noslēguma pasākumā sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

"Mēs zinām, ka situācija medicīnas jomā ir nokaitēta, un medmāsiņas to, protams, zina vislabāk. Ļoti iespējams un es arī piekrītu tai domai, ka tieši medmāsiņu jautājums visā veselības jomā ir viens no smagākajiem, kas nav atrisināts," sacīja prezidents.

Viņaprāt, uzlabojumiem ir jābūt trijos virzienos. Viens ir atalgojuma palielināšana māsām. "Tas ir jautājums, par ko faktiski diskusijas nevar būt, šī reforma ir jāveic," uzsvēra Levits, vienlaikus piebilstot, ka arī ārstu un citu mediķu atalgojums ir nozīmīga problēma.

Otrs ir slimnīcu pārvaldības uzlabošana, lai panāktu efektīvāku darbību un atalgojuma caurspīdīgumu, norādīja prezidents.

Savukārt trešais virziens ir slimnīcu tīkla sakārtošana, lai, no pacienta viedokļa raugoties, viss, kas tiek dots pacientam, tiktu sniegts optimāli un visās Latvijas vietās vienādi, klātesošajiem uzsvēra Levits.

"Gan ikdienas darbs, gan šīs reformas no visām medicīnas nozarē strādājošajām profesijām prasa cieņpilnu un koleģiālu attieksmi citam pret citu - gan ārstiem pret medmāsiņām un otrādi, visiem medicīnas nozarē strādājošajiem pret pacientiem, taču arī pacientiem ir jārespektē un jāciena medmāsiņas, ārsti un visi, kuri rūpējas par viņiem," piebilda Levits.

Prezidents pauda pārliecību, ka gan māsas un ārsti, gan amatpersonas, valdība un visa sabiedrība ir ieinteresēta, lai veselības aprūpe darbotos labi un optimāli ne tikai no medicīnas viedokļa, bet arī no attieksmes un sirsnības viedokļa. 

"Šajā ziņā tieši medmāsiņas ir ļoti būtiskas. Paldies jums," pauda Levits.

Savukārt Valsts prezidenta kundze Andra Levite klātesošajām māsām pateicās par profesionalitāti, laipnību, kā arī smaidu un pacietību, par skrējienu garajos slimnīcas koridoros un par darbu dienās un naktīs.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka ne tikai attēlā redzamais kungs, bet arī pārējie kungi patiesībā nemaz nezina, ko "sabiedrība gaida".
Neizsludināt budžetu,
N
kuru veidojot ir rupji pārkāpts valdībai likumā skaidri un nepārprotami noteiktais pienākums - nodrošināt mediķu algu palielināšanai nepieciešamo finansējumu. Valdība šo spēkā esošo likuma normu pārkāpa, Saeima, valdības mudināta, uz to "pievēra acis", bet Valsts prezidents šādu prettiesiski sapļeckātu budžeta likumu izsludināja. Līdz ar to šīs Levita runas par priekšlikumu gaidīšanu ir riebīga divkosība
Jānis
J
Iedzīvotāji gaida, kad Levits atteiksies no padomnieku armijas, Jūrmalas rezidences, kad viņš sāks dzīvot pats par savu naudu, nedosies apceļot pasauli, nopietnāk analizēs Saeimas pieņemtos likumus, kurus jāparaksta, aktīvāk iestāsies par sankciju noņemšanu Latvijas pilsonim Aivaram Lembergam. Mēs gaidām, Levit, kad Jūs sāksiet strādāt!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē