Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Levits: Tokijas spēļu olimpieši ir mūsu lepnums

Tokijas spēļu olimpieši ir mūsu lepnums, šodien spēļu dalībnieku sveikšanā Rīgas pilī sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, Levits savā runā atcerējās sportistu pavadīšanu uz olimpiādi, kas notika ar lielām cerībām un ar vislabākajām domām.

"Jūs paņēmāt tās līdzi. Tagad pēc olimpiādes jūs esat atveduši ļoti labus startus un medaļas. Jūs esat mūsu lepnums, dārgie olimpieši, un es varu apliecināt, ka mēs skatījāmies jūsu startus arī tad, kad laika starpības dēļ tas bija neparastos laikos," akcentēja Valsts prezidents.

Levits izteicās, ka arī tas, ka sabiedrība visu laiku domāja sportistiem līdzi, palīdzēja šiem labajiem panākumiem.

Valsts prezidents atzīmēja, ka ir sasniegts viens no labākajiem Latvijas rezultātiem, kāds līdz šim vispār ir bijis, Latvijai startējot ar savu vārdu.

Levits atzīmēja, ka Latvijā piešķiram sportam ļoti augstu nozīmi divu iemeslu dēļ. "Pirmkārt, tas ir tādēļ, ka šie sasniegumi ir svarīgi, lai parādītu, ko cilvēks vispār spēj. Bet otrs iemesls ir sabiedrība, jo jūs vienojat sabiedrību. Mūsu sabiedrība ir sašķelta daudzos jautājumos, bet sportā mēs varam vienoties un būt kopā kā latvieši, kā Latvijas pilsoņi," uzsvēra valsts augstākā amatpersona.

Levits pateicās par sportiskajiem sasniegumiem un akcentēja, ka izcīnītās medaļas "ir visai Latvijai". Viņš olimpisko čempionu 3x3 basketbola komandas dalībniekam Edgaram Krūmiņam pasniedza Valsts prezidenta piemiņas medaļu par gūto sasniegumu. "Jūs un visa 3x3 komanda parādījāt, ko latvieši var!" akcentēja Levits.

Tāpat Valsts prezidenta piemiņas medaļu viņš pasniedza bronzas medaļas ieguvējam Artūram Plēsniekam. "Jūs ar savu ilgstošo neatlaidību un mērķtiecību sasniedzāt šo augstāko sasniegumu, un mēs vēlam jums arī turpmāk tādas virsotnes. Milzīgs paldies par to, ka jūs iepriecinājāt visus," akcentēja Valsts prezidents.

Levits norādīja, ka Olimpiskās spēles turpinās ar paraolimpiskajām spēlēm un kopā ar klātesošajiem vēlēja paraolimpiešiem vismaz tikpat labus panākumus.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē