Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pavļuts: Netiek apsvērti reģionāli Covid-19 izplatības ierobežojumi

Reģionāli Covid-19 izplatības ierobežojumi pašlaik netiek apsvērti, šodien preses konferencē teica veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viens no galvenajiem iemesliem, kas ierobežo reģionālu pasākumu efektivitāti ir tas, ka pārrobežu kustība un pakalpojumu izmantošana starp reģioniem ir aktīva, skaidroja ministrs.

Ja kādā reģionā ar lielāku saslimstību ieviestu lielākus ierobežojumus nekā citos, būtu grūti ierobežot cilvēku došanos uz citiem novadiem.Tas būtu iespējams tikai tad, ja ieviestu kādus pārvietošanās ierobežojumus pāri novadu robežām, kas pašlaik nav apsvērts pat pieļāvuma formā, piebilda ministrs.

Iepriekš Valsts prezidents Egils Levits gan norādīja, ka Covid-19 pandēmijas radītās krīzes apkarošanas politikā būtu jāņem vērā arī reģionālais princips.

Portāla "Delfi" raidījumā "Spried ar Delfi" viņš sacīja, ka reģionāli var redzēt lielas atšķirības saslimstības rādītājos, it īpaši Latgalē. Tāpēc, prezidenta ieskatā, tur, kur tas būtu nepieciešams, jālemj par papildu ierobežojumu noteikšanu, jo tie strādā.

"Jo vairāk ierobežojumu, jo vairāk saslimstības ar Covid-19 rādītāji samazinās. Papildu ierobežojumi būtu jāievieš, ja kādā novadā vai pilsētā ir novērojams saslimstības uzliesmojums," sacīja Valsts prezidents.

Kā ziņots, svētdien Latvijā reģistrēti 349 jauni Covid-19 gadījumi un saņemti ziņojumi par 17 ar šo slimību sasirgušu personu nāvi, tostarp miris kāds desmit līdz 19 gadus vecs iedzīvotājs, kas ir otrs šāds gadījums Latvijā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Divu nedēļu kumulatīvās saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju pagājušās diennakts laikā sarucis no 754,9 līdz 751 gadījumam.

No visiem aizvadītajā diennaktī reģistrētajiem Covid-19 slimniekiem 218 bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši, kamēr 131 bija vakcinējies.

No pagājušajā diennaktī reģistrētajiem nāves gadījumiem viens cilvēki bija vecumā no desmit līdz 19 gadiem. SPKC dati liecina, ka līdz šim šajā vecuma grupā bija miris viens ar Covid-19 sasirgušais.

Aģentūras LETA aprēķini liecina, ka ar Covid-19 saslimušo kopskaits pēdējās divās nedēļās sarucis līdz 14 218 cilvēkam, bet pārējie tiek uzskatīti par slimību pārslimojušiem.

Latvijā līdz šim Covid-19 laboratoriski apstiprināts 246 465 cilvēkiem. Līdz šim reģistrēti 396 Covid-19 pacientu nāves gadījumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē