Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Viņķele: Nav lielu cerību, ka Saeima veselības aprūpei pārdalīs vēl kādu papildu naudu

Nav lielu cerību, ka Saeima līdz 2020. gada budžeta pieņemšanai galīgajā lasījumā atradīs vēl kādu avotu, no kura pārdalīt finansējumu par labu veselības aprūpei, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

"Redzot, cik ārkārtīgi smagi tika meklēts, kurus izdevumus citās nozarēs var atlikt vai neveikt nākamgad, es gribētu teikt, ka nav augstas cerības, ka Saeima pēkšņi pārdala finanses no kultūras vai iekšlietām vai piezīmē nereālistiskas ieņēmumu prognozes," atzina veselības ministre.

Tāpat ministre atkārtoja iepriekš sacīto, ka politiķiem būtu jāsāk domāt par nodokļu ieņēmumu palielināšanu, jo pretējā gadījumā nebūs, kur rast papildu naudu ne medicīnai, ne citām nozarēm, kurām tā vajadzīga.

"Sākam ar to, ka atzīstam šo acīmredzamo faktu, ka ar šādu ieņēmumu no nodokļiem daudzumu mēs varam uzturēt tieši tik nabadzīgu sistēmu, kā mēs varam, un, ja sabiedrībai ar to dzīvošana šķiet pieņemama, nu tad paliekam pie tā, bet, ja nē, tad lūkojamies, kur mēs varam nodokļu sistēmu koriģēt," aicināja Viņķele.

Kā vēstīts, šodien pie Saeimas notiek protesta akcija Viena diena bez ārstniecības personas, kuras laikā medicīnas darbinieki pauž savu neapmierinātību ar politiķu rīcību, atvēlot finansējumu mediķu atalgojumam.

Top komentāri

solon
s
Viena Viņķeles vizīte (un pāris nakšu izviņķelēšanās pa karalienes klases viesnīcas apartamentiem) uz ASV, orientējoši, nodokļu maksātājiem izmaksāja 5 medicīnas māsu mēneša algas!!! Pie šādas saimniekošanas ir skaidrs, ka madam Viņķelei ir taisnība - cerību praktiski nav ...
Pensionēts dakteris
P
Ir cerība, ka valdība atradīs jaunu ministru, kuram būtu jēga par savu darbu.
Robis
R
Te ir skaidri redzams, ka klusēšana būtu zelta vērtē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē