Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pāvests vizītē Ungārijā aicina uz atvērtību pret citiem

Pāvests Francisks piektdien, sākot trīs dienu vizīti Ungārijā, aicinājis uz atvērtību pret citiem.

Pāvests aicināja atgūt eiropeisko garu un noraidīt "pusaudžu kareivīgumu" laikā, kad pieaug nacionālisms un Ukrainā norisinās karš.

"Tāpēc ir ļoti svarīgi atgūt Eiropas garu: tās dibinātāju aizrautību un redzējumu (..) un radīt diplomātijas formas, kas spēj tiekties pēc vienotības, nevis saasināt šķelšanos," sacīja pāvests, kura vizīti aizēnojis Krievijas karš Ukrainā, kas būs viena no dominējošajām tēmām Franciska apmeklējuma laikā.

Pāvesta pirmo runu Ungārijā klātienē klausījās arī šīs valsts premjerministrs Viktors Orbāns, kurš ieņēmis stingru nostāju migrācijas jautājumos.

86 gadus vecais pāvests savas trauslās veselības dēļ visas trīs dienas uzturēsies Budapeštā, kur viņam plānota tikšanās ar Orbānu.

"Tādos nemierīgos laikos kā pašreizējais ir svarīgi atcerēties, kas mūs tur kopā, un ticība ir pamats, uz kura mēs varam veidot stabilu nākotni," tviterī norādīja Orbāns.

Pēcpusdienā pāvestam paredzēta tikšanās ar vietējiem bīskapiem un garīdzniekiem Svētā Ištvāna bazilikā, kuras laukumā uzstādīti milzīgi ekrāni, kuros tiks pārraidīta pāvesta runa.

Franciskam paredzēta arī tikšanās ar jauniešiem, ticīgajiem un akadēmiskās un kultūras nozares pārstāvjiem. Svētdien viņš vadīs brīvdabas misi.

Franciskam šī ir 41.starptautiskā vizīte kopš stāšanās pāvesta amatā 2013.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē