Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Pentagons: Krievija Ukrainā izmanto Ziemeļkorejas raķetes

Krievija Ukrainā izmanto Ziemeļkorejas ballistiskās raķetes, teikts jaunā Pentagona ziņojumā.

Pentagona Aizsardzības izlūkošanas aģentūras (DIA) ziņojumā izmantoti atklāto avotu attēli, lai apstiprinātu, ka šā gada janvārī Ukrainas Harkivas apgabalā atrastās atlūzas ir no Ziemeļkorejā izgatavotas tuvas darbības ballistiskās raķetes.

"Analīze apstiprina, ka Krievija karā pret Ukrainu izmantojusi Ziemeļkorejā ražotas ballistiskās raķetes," teikts aģentūras paziņojumā. "Ziemeļkorejas raķešu atlūzas ir atrastas visā Ukrainā."

Dienvidkoreja apsūdz Phenjanu par tūkstošiem konteineru ar munīciju nosūtīšanu uz Krieviju, kas pārkāpj abām valstīm noteiktās ANO sankcijas.

Kā apgalvo eksperti, nesen veikto izmēģinājumu laikā, kad Ziemeļkoreja izšāva raķetes, tajā skaitā spārnotās un ballistiskās, varēja būt ieroči, kas paredzēti izmantošanai kaujas laukos Ukrainā.

DIA ziņojumā attēli Ziemeļkorejas valsts medijos salīdzināti ar citām fotogrāfijām, kurās redzamas raķešu atlūzas Harkivas reģionā janvārī.

Ziemeļkorejas izplatītajās fotogrāfijās redzams, kā valsts līderis Kims Čenuns pagājušā gada augustā apmeklē militārās rūpnīcas, lai pārbaudītu taktiskās raķetes un palaišanas iekārtas, sacīja Korejas Nacionālās apvienošanās institūta vecākais analītiķis Hons Mins.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēriens politiķiem

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs vakar Saeimas pavasara sesijas noslēguma sēdē sacīja salīdzinoši īsu, tomēr, manuprāt, ar skaidriem vēstījumiem piepildītu uzrunu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē