Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rinkēvičs: NATO valstīm jādomā par papildu pretgaisa aizsardzību

NATO valstīm, kurām ir kopēja robeža ar Ukrainu, jādomā par papildu pretgaisa aizsardzību, intervijā TV3 raidījumā 900 sekundes sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Runājot par nesen notikušo incidentu, kad Krievija atkal pakļāva Ukrainu masīvai raķešu apšaudei un Polijas teritorijā sešus kilometrus no Ukrainas robežas nokrita raķete, nogalinot divus cilvēkus, Rinkēvičs sacīja, ka notikušais joprojām tiek izmeklēts, tāpēc pašlaik nekādas jaunākas informācijas vēl nav.

Vienlaikus ir skaidrs - ja nebūtu Krievijas iebrukuma Ukrainā, šāda incidenta nebūtu. 

Viņš norādīja, ka šis ir kārtējais apliecinājums tam, ka NATO valstīm, sevišķi tām, kuras robežojas ar Ukrainu, jādomā par papildu pretgaisa aizsardzību. 

Tāpat Rinkēvičs akcentēja, ka pretgaisa aizsardzības jautājums aktualizēts arī topošās valdības deklarācijas projektā  - šim nolūkam esot atvēlēti papildu līdzekļi.

Vēstīts, ka sākotnēji izskanēja ziņas, ka Polijā esot nokritusi  viena no krievu raidītajām raķetēm.

Tomēr vēlāk Rietumvalstis un NATO atzinušas, ka tā tomēr bijusi Ukrainas zenītraķete, kas izšauta, reaģējot uz Krievijas armijas uzbrukumiem.

Vienlaikus Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzstāj, ka tā bijusi krievu raķete, lai gan atzīst, ka nav pilnīgi pārliecināts, kas īti noticis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē