Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

SestDienas salons

Aizmirsa pati sevi sagatavot © DIENA

Politologs Filips Rajevskis par trim modinātājzvaniem Latvijai, par to, cik Kariņam maksās 500 eiro, un par dilemmu starp individuālo brīvību un kopējo labumu.

Pilskalnu sprādziens © DIENA

Arheologs Juris Urtāns par to, vai ir iespējams iejusties senlatvieša ādā, pilskalnu atklāšanas bumu Latvijā un par to, kas un kur iznīcina Latvijas senvēsturi.

Līdzvērtīgs Idiotam © DIENA

Romāna Kalendārs mani sauc autors Andris Kalnozols par mīlestības vakcīnu, Nacionālās bibliotēkas jēgu, brīvību uz ielas un zālēm, kas ārstē no izdegšanas.

Ar medicīnas kvalitāti Latvija var lepoties © DIENA

Veselības centru apvienības un Centrālās laboratorijas valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa par to, kurā gadā mums pietiks ārstu, kāpēc Latvijas medicīna ir viena no labākajām pasaulē un kā varētu izvairīties no sliktākā scenārija.

Cipule paradīzē un ellē © DIENA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule par to, kāpēc sistēmas kolapss nav sabrukums, par saskaņu valdībā un to, kas šajā laikā jāievēro kaķiem.

Starp garu un ciparu © DIENA

Diriģents, Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava par cīņu starp garu un ciparu, tuneli uz jauniem klausītājiem, spēcīgu līderu nozīmi, uzticēšanos ārstiem un to, lai, klusi un varbūt pat vientulīgi pavadot svētkus, neielaižam sevī pelēcību un skumjas.

Cūkmenu izglābs jaunie © DIENA

Tomass Kotovičs par eglīšu ciršanu, pārmaiņām mežu piemēslošanā, koku augšanas paātrināšanos un izcirtumu pirkšanas jēgu

Lēciens dzelzs priekškara abās pusēs © DIENA

Lietuvas dokumentālā kino režisore Giedre Žickīte (40) par Sima Kudirkas vēsturisko pārbēgšanu, tikšanos ar Kisindžeru un par latviešu trimdinieka nopelniem Amerikas iešūpošanā.

Mičerevskis: Pūce ir Jaunupa roka © DIENA

No partijas Latvijas attīstībai izstājies, Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis (38) par Latvijas attīstībai burbuli, politiķi Jaunupūci un par to, kā Latvijas pilsonim visvieglāk satikt Amerikas prezidentu.

Viss ir labi. Kamēr tas mūs neskar © DIENA

Ego Media dibinātāja Gunta Trektera (52) producētās filmas šogad saņēmušas 23 Lielā Kristapa balvu nominācijas. Kā viens no Latvijas pieredzējušākajiem producentiem skaidro savas kinostāstu veiksmes, ko kovidlaiks mainījis nozarē, un vai "mazie ekrāni" kādreiz aizstās lielos?

Tuvāk vairs nav iespējams © DIENA

Skaņu ierakstu restaurators, režisors un vienkārši entuziasts Mārtiņš Krastiņš (36) sācis vēsturisko latviešu ieskaņojumu izdošanu. Pirmās ir Raimonda Paula 1969. gada plates. Turpinājums – jau pavisam drīz!