Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Tuvplānā

Līkločiem uz karjeras virsotnēm © DIENA

Pat spilgtākajiem basketbola talantiem pāreja uz profesionālo basketbolu vien retos gadījumos iznāk rozēm kaisīta, par ko uz savas ādas pārliecinājušies arī Latvijas sudraba jaunieši - 2018. gada Eiropas vicečempioni vecuma grupā līdz 18 gadiem. Toreiz pēc Liepājā, Ventspilī un Rīgā notikušā turnīra rēķinājām, ka komandas līderi varētu nonākt pasaules spēcīgākajā līgā Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA), daudzi citi - tēmēt uz augstākā līmeņa komandām Eiropā. Sausais atlikums trīsarpus gadu vēlāk mums atklāj mazliet pelēcīgāku ainu, tomēr vairākuma šīs komandas spēlētāju stāstā joprojām jaušama cerība, ka viņi vēl liks par sevi manīt visaugstākā līmeņa basketbolā. Sporta Avīze kopā ar sudraba komandas treneri Artūru Visocki-Rubeni un vairāku šī komandas modeļa spēlētāju aģentu Mārtiņu Bērziņu atskatās uz jauno spēlētāju līdzšinējām gaitām un perspektīvām nākotnē.

Mesija vai vēl viens garāmgājējs? © DIENA

Visvairāk titulētais futbola klubs Anglijā, taču jau teju desmitgadi kā apsmiekla objekts. Svaidīšanās ar naudu nepārdomātos spēlētāju pirkumos un treneru piemeklēšanā, bažas par kluba vadības kompetenci futbola jautājumos un galvenais - bez sava spēles stila laukumā un ar impotenci taktiskajos risinājumos. Tāda bijusi Manchester United dzīve, kopš komandas grožus atstāja leģendārais sers Alekss Fērgusons. Tomēr decembris nāca ar svaiga gaisa malku, kas, izskatās, būs uz palikšanu un būvēs to tēlu, kādā Mančestras slavenāko klubu redzēsim turpmākos gadus. Viņš ir vācietis Ralfs Rangniks.

Par pēdējām ceļazīmēm © DIENA

8. un 9. janvārī Siguldā notiks 7. Pasaules kausa posms kamaniņu sportā, noslēdzot Pekinas olimpisko spēļu atlasi. Ļoti nozīmīga cīņa gaidāma Mārtiņa Bota un Roberta Plūmes divnieku ekipāžai, kas braukšanu uz četrgades nozīmīgākajām sacensībām vēl nav garantējusi. Par gaidāmajām sacensībām stāsta Organizācijas komitejas prezidents Atis Strenga.

Pēc dekrēta atvaļinājuma © DIENA

Pērnajā decembrī sagaidīju pasaulē savu pirmdzimto un rudenī jau atgriezos laukumā. Man nebija divu domu – vēl neesmu tik veca, vēlos turpināt karjeru. Atgūt sportisko formu ir liels, bet paveicams izaicinājums, jo motivācijas netrūkst. Šobrīd Latvijas izlasē ir pat četras jaunās māmiņas, un jau esam pusceļā līdz Eiropas čempionāta finālturnīram.

Plecu pie pleca © DIENA

Arvien spožāk motokrosā sevi apliecina Kārlis (16) un Jānis (13) Reišuļi, kuri nākamgad pirmoreiz brauks vienā klasē Eiropas čempionātā. Viņu abu mērķis ir tikt pasaules čempionāta elitē, turklāt pirmās zinības sporta veidā apgūst arī jauniešu jaunākais brālis Augusts un varbūt kādudien runāsim par trim spilgtiem sportistiem.

Pieaug treneru un ģimenes loma © DIENA

Bērni un jaunieši kļuvuši par situācijas ķīlniekiem laikā, kad ierobežojumu dēļ izjaukts viņu treniņu un kustību ritms. Trauksmi vajadzēja celt jau vasarā, kad jutām, ka vakcinācijas tempi, lai sabiedrībā radītu kolektīvo imunitāti, ir nepietiekami.

Neiznīcināt tradīciju © DIENA

Viņš bija viens no pirmajiem šorttreka sportistiem Latvijā, bet olimpiskajās spēlēs debitēja, vienā dienā startējot gan ātrslidošanā, gan arī šorttrekā. Haralds Silovs divās Olimpiādēs nesis Latvijas karogu noslēguma ceremonijā, bet šobrīd tiecas pēc starta savās ceturtajās spēlēs, kaut joprojām pilnībā nav atlabis pēc pagājušās sezonas izskaņā gūtas ļoti nopietnas grieztas traumas. Sportists vēl nezina, vai pēc šīs sezonas beigs karjeru, bet, pat ja arī tā būs, viņš turpinās palīdzēt attīstīt ātrslidošanu, jo ir pārliecināts, ka tik senu tradīciju mūsu valstī nedrīkst iznīcināt.

Dzert vai nedzert. Ūdeni © DIENA

Iespējams, kāds nodomās: "Nu gan laiki pienākuši - cilvēkiem mācīs ūdeni dzert." Bet nesteidz smieties. Prakse rāda, ka mums, Latvijas iedzīvotājiem, ir liela jo liela problēma izdzert ūdens dienas normu. Ja cilvēks nepaēd, sekas jūtamas uzreiz - vājums, slikta dūša, nespēks. Taču ūdens deficīts par sevi manīt liek lēnāk, nemanāmāk un gandrīz vai slepeni. Kad paēdam, uzreiz iestājas labsajūta, bet ūdens dzeršana tūlītēju baudu nedod. Tāpēc arī iznāk to piemirst. Bet nevajadzētu.

Sporta Avīzes gada aptaujas noslēgums būs skatāms tiešraidē © DIENA

Sadarbībā ar Optibet un Dienas Bizness konferencēm, ikgadējā Sporta Avīzes 50 ekspertu balsojuma aptauja, kurā tradicionāli nosaka gada labāko Latvijas sportā, pirmo reizi būs skatāma tiešraides pasākumā 5. janvārī ar pilnu apkopojumu Sporta Avīzes 2022. gada janvāra numurā.